Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Έτοιμη να «τριτώσει» με τη Μίλαν η Αταλάντα…

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους τους φίλους της στήλης, καλό να είναι ποδοσφαιρικά και στοιχηματικά. Άλλωστε έρχεται μετά από σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μπαίνοντας στο «ζουμί» το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής στην Ιταλία διεξάγεται την Κυριακή στο Μιλάνο. Η Αταλάντα πηγαίνει… τρένο αγωνιστικά και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία. Έχει χτυπήσει τοπ φόρμα με 6 σερί νίκες, έχει βρει ταυτότητα και «πατάει γκάζι» για τις θέσεις του Champions League και (τουλάχιστον) την 4η θέση. Κέρδισε τη Μίλαν στο Μιλάνο για το Κύπελλο με 1-2 στις 10/1, την κέρδισε και στο Μπέργκαμο στον πρώτο γύρο με 3-2. Και τη βρίσκει σε μια στιγμή που η ίδια έχει αποκτήσει φόρα και οι «Ροσονέρι» έχουν δεχθεί 7 γκολ μέσα σε 4 ημέρες, χάνοντας 4-2 από τη Μόντσα και 3-2 από τη Ρεν, παρ’ ότι πέρασε. Θα «τριτώσει» η Αταλάντα φέτος κόντρα στη Μίλαν; Έτοιμη τη βλέπω… Για την Αταλάντα μάλιστα ακολουθεί μεσοβδόμαδα και εξ αναβολής παιχνίδι με την Ίντερ. Με «το μαχαίρι στα δόντια» το τρένο του Γκασπερίνι…

Η Ίντερ είναι η δεύτερη επιλογή για την αγωνιστική. Συνεχίζει το σερί της έχοντας απόσταση από τη Γιουβέντους, κέρδισε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης κάνοντας πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και θα παίξει στην Απουλία με τη Λέτσε. Με μεγαθήριο δεν παίζει, αλλά εύκολη έξοδο επίσης δε τη λες. Τη ζορίζουν στην έδρα τους οι Απουλιάνοι την Ίντερ, στις τελευταίες 4 συναντήσεις τους εκεί έχουν 2 ισοπαλίες με 1-1, μια νίκη 1-0 και το περσινό 1-2. Με ανάγκη για βαθμούς και δεδομένο ότι στο τελευταίο διάστημα «ανοίγουν» τα παιχνίδια της Λέτσε στα γκολ, βλέπω Ίντερ με Over 2,5.

Στην Ισπανία στάθηκα κυρίως σε δύο goal goal, αυτά των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στο Πρωτάθλημα μετά το 1-1 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με τη Νάπολι, το τέταρτο διαδοχικό goal goal στη σειρά των αγώνων που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα. Συνεχίζει ένα σερί που αποτυπώνεται και στη συνολική ανασταλτική της συμπεριφορά φέτος που είναι πρόβλημα και εμφατικά υποδηλώνεται από τα 34 γκολ που έχει δεχθεί σε 25 αγώνες της La Liga. Η Χετάφε διανύει καλή περίοδο αγωνιστικά με δύο ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες (Μπέτις, Βιγιαρεάλ) και μια νίκη (3-2) επί της Θέλτα στο γήπεδό της. Πιο ξεκούραστη θα είναι, παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση, ενώ έχει βάλει δύσκολα στη Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, μιας και οι Μπλαουγκράνα μετρούν μια νίκη στις τελευταίες τέσσερις συναντήσεις τους. Σε 7 σερί ματς εκτός έδρας (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) σκοράρει η Χετάφε και μάλιστα σ’ αυτά έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα.

Σε καλές τιμές, με αξία και ουσία βρίσκω και το goal goal στη Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Σεβίλλη. Οι Μαδριλένοι έχουν «χτίσει» απόσταση ασφαλείας 6 βαθμών από τη Χιρόνα, όμως έρχονται από διαδοχικά απαιτητικά ματς και κάπως φάνηκε στο 1-1 στο Βαγιέκας αυτό. Δίνουν ούτως ή άλλως δικαιώματα ανασταλτικά σε πολλούς αντιπάλους και στο Μπερναμπέου. Η Σεβίλλη από την άλλη δείχνει να μπαίνει σε καλά μονοπάτια και πάλι μετά τις δύο νίκες κόντρα σε Ράγιο-Ατλέτικο και την ισοπαλία στο Μεστάγια και χρειάζεται βαθμούς. Παραδοσιακά έχει γκολ το ζευγάρι, 6 σερί τα goal goal σε Μαδρίτη ή Σεβίλλη, με εξαίρεση αυτό του πρώτου γύρου όλα «έφυγαν» και στο over. Πιθανό σενάριο να επιστρέψει η… κανονικότητα.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΟΝΑ – ΧΕΤΑΦΕ G/G

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ G/G & OVER

ΜΙΛΑΝ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ Χ2 & G/G

ΛΕΤΣΕ - ΙΝΤΕΡ 2 & OVER

Γράφει ο: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.