Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Επιστροφή με… πασχαλινές έδρες

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος30 Μαρτίου 2024

Γράφει ο: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους, με επιστροφή σε ρυθμούς πρωταθλημάτων που συμπίπτει με το Πάσχα των καθολικών. Στις… έδρες οι επιλογές μας.

Πρώτη στάση στην Ιταλία το Μαράσι. Ο Τζιλαρντίνο έχει παρουσιάσει μια αξιοπρεπέστατη εικόνα με τη Τζένοα, πολύ σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς, η οποία αποδίδει, καθώς οι Γενοβέζοι βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας και πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής, η παρουσία τους ξεκάθαρα τους βγάζει από τη διαδικασία παραμονής. Στο Μαράσι δε η Τζένοα είναι ακόμη πιο δυνατή και έχει πάρει νίκες ίδιου επιπέδου (Σαλερνιτάνα, Βερόνα, Λέτσε, Ουντινέζε) και περιμένω να πετύχει ακόμη μια κόντρα στη Φροζινόνε (η οποία φθίνει διαρκώς και έχει να διαχειριστεί απουσίες) για να επιστρέψει στις νίκες. Δεν ήταν κακή ούτε με την Ίντερ που έχασε, ούτε κόντρα στη Μόντσα και ήταν αξιοπρεπέστατη στο Τορίνο (0-0) κόντρα στη Γιουβέντους. Πολύ φορμαρισμένοι οι δύο ηγετικοί της επιθετικοί, Ρετέγκι και Γκούντμουνσον, οι οποίοι το έδειξαν και με τις Εθνικές ομάδες, υποψήφιοι να συνεχίσουν στο σκοράρισμα…

Δεύτερη στάση στο Αρτέμιο Φράνκι και το σπουδαίο ματς Φιορεντίνα-Μίλαν. Σε βαρύ κλίμα οι Βιόλα από το θάνατο του γενικού τους διευθυντή, Τζο Μπαρόνε, θλιβερό γεγονός το οποίο ανέβαλε τον αγώνα με την Αταλάντα. Μεγάλωσε το διάστημα αγωνιστικής απραξίας στην ομάδα του Ιταλιάνο, για την οποία θα είναι εκτός Μποναβεντούρα και Κουαμέ, η οποία πάντα και ειδικά στη Φλωρεντία δημιουργεί και σκοράρει, ενώ εν μέσω ευρωπαϊκών στόχων, πρέπει να πλησιάσει στις ευρωπαϊκές θέσεις στη Serie A. Η Μίλαν από την άλλη «κλειδώνει» το CHL και τη 2η θέση, επίσης εν μέσω των ευρωπαϊκών της στόχων στο Europa League. Θα λείψει στον Πιόλι ο Τεό Ερναντέζ, ωστόσο οι Ροσονέρι έχουν σαφέστατη τάση να σκοράρουν. Δεν πιστεύω ότι θα χάσει η Μίλαν στη Φλωρεντία. Με το ρυθμό που σκοράρουν οι δύο ομάδες και την τακτική των προπονητών τους, πολύ πιθανό το goal goal.

Στην Ισπανία στάθηκα σε δύο έδρες. Αρχικά στη Βαλένθια όπου οι «νυχτερίδες» υποδέχονται στο Μεστάγια τη Μαγιόρκα. Η δύναμη της Βαλένθια στην έδρα της αποτυπώνεται και στατιστικά και βάσει εικόνας. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη η τελευταία της ήττα από τις 2 συνολικά που έχει, 8 οι νίκες της σε 14 ματς πρωταθλήματος στο Μεστάγια, απ’ όπου δεν πέρασαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και γνώρισαν ήττες Μπιλμπάο και Ατλέτικο. Πείθει όμως κυρίως η εικόνα της. Στα κυβικά της σίγουρα είναι η Μαγιόρκα, δίχως βέβαια ίχνος υποτίμησης. Απαραίτητη η νίκη για να διεκδικήσει-διατηρήσει ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου. Η Μαγιόρκα έχει ήδη μια πορεία που θεωρείται επιτυχημένη με την παρουσία της στον τελικό Κυπέλλου. Και εύλογα η σκέψη βρίσκεται σ’ αυτόν όσο πλησιάζει η ώρα του. Ο τελικός πάντως ενδιαφέρει και τη Βαλένθια, καθώς αν κατακτήσει το τρόπαιο η Αθλέτικ Μπιλμπάο κόντρα στη Μαγιόρκα, θα «ανοίξει» η 7η θέση από την οποία η Βαλένθια βρίσκεται στο -2. Ας της ρίξει και την ψυχολογία με μια νίκη η Βαλένθια…

Η δεύτερη επιλογή από την Ισπανία αφορά πάλι σε έδρα, όχι τόσο λόγω της δύναμής της, αλλά λόγω βελτίωσης. Η Θέλτα μετά το τέλος της παρουσίας του Μπενίντεθ και με την παρουσία του 36χρονου, Κλάουντιο Χιράλδεθ, που έχει περάσει απ’ όλες μικρές ομάδες του συλλόγου. Η εικόνα της Θέλτα ήταν καταπληκτική στο «Πιθχουάν», το οποίο… άλωσε με ανατροπή 1-2, νίκη που της έδωσε «ανάσα» και ψυχολογία. Η Ράγιο επίσης πέτυχε νίκη, επίσης σπουδαία και επίσης κόντρα σε Σεβιγιάνους, αλλά αυτούς της Μπέτις βάζοντας τέλος σ’ ένα κακό σερί. Δεν πείθει όμως γενικώς η εικόνα της φέτος, ειδικά το τελευταίο διάστημα εκτός έδρας όπου μετρά 4 σερί ήττες.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΖΕΝΟΑ - ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ 1

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΜΙΛΑΝ Χ2 & G/G

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ 1

ΘΕΛΤΑ - ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.