Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Άλλαξε με Ντε Ρόσι η Ρόμα και «μυρίζει» γκολ

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλα παιχνίδια μας περιμένουν και αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα σε αγώνες κυπέλλου και πριν έρθει το πρώτο ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο στο 2024.

Στην Ιταλία ξεχωρίζουν δύο ντέρμπι, το Ρόμα-Ίντερ και το Μίλαν-Νάπολι, ωστόσο κυρίως στάθηκα στο πρώτο κι αυτό λόγω... Ντε Ρόσι. Η Ρόμα άλλαξε προπονητή και... ο προπονητής άλλαξε τη Ρόμα τελευταία. Αν επί Μουρίνιο ήταν πιο «σφιχτή», ο Ντε Ρόσι στο 4-3-3 παίζει πιο επιθετικά, παίρνει ρίσκα, δημιουργεί, σκοράρει, αλλά αφήνει και χώρους. Έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τον Πελεγκρίνι (που έχει σκοράρει σ’ όλα τα ματς με τον Ντε Ρόσι στον πάγκο και μπαίνει σε δελτίο με σκόρερ), ανέβασε τον Ντιμπάλα και γενικά έχει δώσει άλλον αέρα στους Τζαλορόσι. Η Ίντερ δύσκολα κοντράρεται φέτος, έχει απόσταση από τη Γιουβέντους, σκοράρει και είναι η καλύτερη ομαδα στην Ιταλία κατά την πλειονότητα. Περιμένω ντέρμπι με γκολ στο Ολίμπικο, βάσει της αλλαγμένης εικόνας της Ρόμα που παίζει ανοικτά και πηγαίνει σερί με Ντε Ρόσι στα Over, αλλά και της Ίντερ η οποία βγάζει σταθερότητα. Καλοπληρωμένο το Over 2,5 πάνω από τις 2 μονάδες.

Η Μπολόνια έφτασε σε μια νίκη που πιστεύω την περίμενε καιρό για να βάλει τέλος σ’ ένα διάστημα αρνητικών αποτελεσμάτων. Με καλό κλίμα θα υποδεχθεί τη Λέτσε μετά το 4-2 επί της Σασουόλο, σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς. Γενικότερα έχει δείξει ταυτότητα φέτος, παίζει καλό ποδόσφαιρο και δικαιωματικά είναι ψηλά. Στο Νταλ’ Άρα περιμένω να δείξει σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα κόντρα στη Λέτσε η οποία πήρε μεν «ανάσα» κερδίζοντας τη Φιορεντίνα, αλλά σε 11 εκτός έδρας ματς μετράει 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Δεν πιστεύω πως θα καταφέρει να αντισταθούν στη Μπολόνια.

Στην Ισπανία ξεχώρισα το ντέρμπι στη Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ που ηγείται της κούρσας και της Χιρόνα η οποία έχει εντυπωσιάσει σε κάθε περίπτωση. Οι Μαδριλένοι θεωρούνται φαβορί μεν, αλλά σε τιμές που κυμαίνονται πάρα πολύ χαμηλά για τα δεδομένα του αγώνα. Πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι βαθμολογικά και αγωνιστικά, αναμένεται με καλό ρυθμό, δημιουργία και ευκαιρίες από τις δύο πλευρές. Διόλου απίθανο να «χορτάσει» το κοινό με γκολ, βλέπω πιθανή και πιο safe επιλογή το Goal Goal&Over2,5 ωστόσο πήρα το ρίσκο μιας νίκης της Ρεάλ χωρίς να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στο 1&GG.

Η Αλαβές κατάφερε με ένα πολύ καλό νικηφόρο σερί να πάρει «ανάσες» και απόσταση από τις τελευταίες θέσεις, βάζοντας βάσεις να μη... μπλέξει ως το φινάλε φέτος. Προφανώς πλέον μπορεί και παίζει περισσότερο άνετα και θα υποδεχθεί τη Βιγιαρεάλ η οποία έχει σαφώς προβλήματα ανασταλτικά και δέχεται εύκολα γκολ, ενώ θα έχει και απώλειες, όμως επιθετικά κρατά τον χαρακτήρα της και κράτησα επιλογή με γκολ και από τις δύο πλευρές.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΡΟΜΑ – ΙΝΤΕΡ Over 2,5

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΛΕΤΣΕ 1 & Over 1,5

ΑΛΑΒΕΣ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Goal Goal

ΡΕΑΛ Μ. - ΧΙΡΟΝΑ 1 & Goal Goal

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.