ΠΑΟΚ: Θαυμασμός για παρόν και παρελθόν!

Αρις Νικολάκης08 Νοεμβρίου 2020

Μας ξανάρχονται – μετά το «καρέ» κόντρα στην Αϊντχόφεν - ένα, ένα χρόνια δοξασμένα… Και για να λέμε την πάσα αλήθεια, μάς τα ξαναφέρνει ένα εξαιρετικό θέμα (με την υπογραφή του Γιώργου Πετρίδη) στην ιστοσελίδα (μας), τη metrosport.gr. Αναφέρεται στις ευρειών διαστάσεων ευρωπαϊκές νίκες του ΠΑΟΚ. Αρχής γενομένης από εκείνη τη συγκλονιστική, επίσης με «καρέ» (Σαράφης 2, Παρίδης, Τερζανίδης τα γκολ) , κόντρα στη Λιόν, στο καμίνι της Τούμπας. Ήμασταν κι εμείς εκεί ως νεοσσοί της δημοσιογραφίας…

… Κι ο τίτλος των «ΣΠΟΡ» του μοναδικού κι ανεπανάληπτου Δημήτρη Μπούζα: ΑΠΟΘΕΩΣΙΣ, απεικονίζει πλήρως την ατμόσφαιρα. Κυρίως δε, την εικόνα με το σφύριγμα της λήξης. Κάπου 50.000 ωραία τρελαμένοι φίλοι του «δικέφαλου», σα να ήταν συνεννοημένοι, πέταξαν ταυτόχρονα στον αέρα τα φελιζόλ τους. Καλύφθηκε η Τούμπα από ένα ουράνιο λευκό λαμπερό πέπλο. Ζωγραφιά! Ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τα μεσάνυκτα εκείνη τη βραδιά!

Οι θύμησες της προβλήθηκαν από τον σκληρό δίσκο στην οθόνη της μνήμης μας χάρη στο θέμα της metrosport.gr αλλά… Το σόου του ΠΑΟΚ σε σκηνοθεσία Πάμπλο Γκαρσία ουσιαστικά τις ξαναέφερε στην μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι τις έζησαν. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Συγκρίσεις του τότε με το τώρα φυσικά, δεν γίνονται. Δεν είναι ορθό να γίνουν. Είναι – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη - ιεροσυλία Άλλες εποχές. Άλλες συνθήκες. Άλλες ομάδες. Τότε έπαιζε κι η κορυφαία, των κορυφαίων ομάδα όλων των εποχών στον ΠΑΟΚ. Τώρα ήταν κι άδεια η Τούμπα. Ο θαυμασμός πάντως, διανέμεται ισότιμα και τότε και τώρα!

Το 4-0 με την Αϊντχόφεν όμως, πέρα από τον διεθνή θαυμασμό για τον θρίαμβο, αποφέρει πολλά, πάρα πολλά οφέλη στον ΠΑΟΚ. Τούτο δε, σε μία κρίσιμη καμπή της πορείας του κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κατ’ αρχήν αυτοπεποίθηση. Την εμπνέει ο Πάμπλο Γκαρσία, μεν. Δεν αρκεί η έμπνευση της, δε. Χρειάζεται κι η απήχηση της. Στη συνέχεια, καθαρό μυαλό και δυνατή ψυχή. Και βάρος στο ούτως ή άλλως βαρύ όνομα του «Τσε».

Η αναμόρφωση του ΠΑΟΚ δεν ολοκληρώνεται ακόμη και με τέτοιους επικούς θριάμβους. Ο δρόμος είναι μακρύς κι επίπονος. Κι επιμένουμε: Για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα θέλει δουλειά πολλή. Υπάρχει βέβαια, πνοή Πάμπλο Γκαρσία και ψυχή παικτών…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.