Θάνος: «Η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις δυνατότητες να φιλοξενήσει τέτοιες παραγωγές»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Θάνος.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στα γυρίσματα της ταινία «Αναλώσιμοι» που λαμβάνουν χώρα στην Θεσσαλονίκη αλλά και για την πρόσφατη παραγωγή του Αντόνιο Μπατέρας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

Πως έγινε η Θεσσαλονίκη...Holywood;

«Είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια τριετία, ο Περιφερειάρχης, Κωσταντίνος Τζιτζικώστας, έχει θέσει ως στόχο να γίνουμε ένα όμορφο τοπίο για ταινίες και μουσικές παραγωγές, έχουμε μια συνεργασία με το εθνικό κέντρο οπτικοακουστικών μέσων, που είναι ο εθνικός πυλώνας που βοηθάει να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους παραγωγές. Η αλήθεια είναι, ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις δυνατότητες για να φιλοξενήσεις γυρίσματα από αρκετές ταινίες. Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ταξιδέψαμε στο εξωτερικό, πήγαμε στο Λος Άντζελες, είδαμε πως δουλεύουν, γιατί ξέρετε παίζουν μεγάλο ρόλο και οι προσωπικές σχέσεις. Ήρθε αρχικά, η ταινία «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπατέρας το καλοκαίρι, όπου ήταν και ένα τεστ για την περιοχή, πήγε ευτυχώς εξαιρετικά και τώρα βλέπουμε τους «Αναλώσιμους», ο μεγαλύτερος σταθμός αστέρων που έχει φιλοξενήσει ποτέ η χώρα μας.»

Τι κερδίζουν αυτοί που έρχονται στην πόλη μας;

«Καταρχάς, υπάρχει ένα πλαίσιο οικονομικών κινήτρων, όπως όλες οι χώρες του εξωτερικού, έτσι και εμείς, έστω και από τους τελευταίους, μπήκαμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο των κινήτρων. To fee movies, κάνει το εξής, ουσιαστικά διεκπεραιώνει τις διαδικασίες των δανειοδοτήσεων και δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες.» 

Αυτά υπογράμμισε και στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων: 

«Όπως ανέφερα, υπάρχουν κάποια οικονομικά κίνητρα, τα οποία κερδίζουν αυτές οι παραγωγές, αλλά βέβαια υπάρχει και η Ελλάδα, η οποία αποτελεί πλέον ένας πολύ ωραίος προορισμός. Μάλιστα, ο Ροκ Βαν Ντόρτε, μας είπε ότι όταν ρωτούν έναν αστέρα του Χόλιγουντ αν θα ερχόταν στην χώρα μας να δουλέψει, δεν λέει πότε όχι για την Ελλάδα, αποτελεί ένας «σέξι» προορισμός και για τους ανθρώπους του κινηματογράφου, αναφέρω τα λόγια του ίδιου του παραγωγού.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.