Θάνος Αργυρόπουλος: Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη

Metrosport Team14 Μαρτίου 2021

O νεαρός προπονητής Θάνος Αργυρόπουλος μετά από δύο χρόνια στο Μακεδονικό Λητής, όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις για να πάει στην Ιταλία. 

Αρχικά ο Αργυρόπουλος ήταν πρώτος προπονητής στον Μακεδονικό Λητής ενώ με την έλευση του κ. Ιερόθεου Γιαμουρίδη στην ομάδα, ανέλαβε το πόστο του βοηθού προπονητή. Προηγούμενα εργάστηκε σε Αρη Κ11, Μακεδονικό Ασκού και Κανονιέρηδες.

 Ο Αργυρόπουλος μίλησε στη «Μ» για το πως βιώνει την κατάσταση με το λοκντάουν καθώς συμπληρώθηκαν τέσσερις μήνες χωρίς αθλητική δραστηριότητα, την καλύτερή του στιγμή ως προπονητής αλλά και την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Προσωπικά για μένα αυτό το δεύτερο λοκντάουν είναι ακόμα πιο δύσκολο από το πρώτο επειδή ήμουν φαντάρος και έψαχνα πολλές φορές μία διέξοδο διαφυγής αλλά δεν την είχα. Το ίδιο πιστεύω νιώθουν όλοι οι συνάδελφοι και οι ποδοσφαιριστές αλλά και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα καθώς όταν χάνονται συνάνθρωποί σου, δεν γίνεται να σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο».

 -Πως βλέπετε την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

 «Η επόμενη μέρα πραγματικά θα είναι πολύ δύσκολη καθώς είναι μεγάλη η απραξία και η αποχή από τον χώρο. Αρχικά πιστεύω ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε από άποψη ρυθμού αλλά και οι παράγοντες θα μειώσουν πολύ τις βοήθειες που έδιναν στις ομάδες. Βέβαια πιστεύω ότι μέσα από όλο αυτό θα βγει ένα τεράστιο κέρδος στις ανδρικές ομάδες πού δεν είναι άλλο από τούς νεαρούς παίκτες. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών θα μειώσουν τον προϋπολογισμό τους και θα αναγκαστούν να στελεχώσουν τις ομάδες τους με νεαρούς παίκτες που η αλήθεια είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα υστερεί σε αυτό. Ισως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τρόπο σκέψης».

 -Για την συνεργασία με τον Μακεδονικό Λητής;

 «Το κεφάλαιο Μακεδονικός Λητής ήταν μία απίθανη εμπειρία που μου έδωσε πολλά εφόδια. Την πρώτη χρονιά ως προπονητής στο ανδρικό απέκτησα πολλές εμπειρίες αλλά και την δεύτερη ως συνεργάτης του κ. Γιαμουρίδη που ήταν για μένα ένα ανοιχτό βιβλίο, γεμάτος γνώσεις. Πραγματικά όποιος είχε και θα έχει τη τύχη να συνεργαστεί μαζί του, θα πρέπει να το συμπεριλαμβάνει στο βιογραφικό του. Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα δεν θα είχα μάθει τίποτα αν δεν είχα την απόλυτη στήριξη από τον κ. Χατζηαντωνίου, τον κ. Μάτη και όλο το υπόλοιπο Δ.Σ. Αφήνω τελευταίο τον κ. Τσακίρη που είναι πολυτέλεια να τον έχει στο δυναμικό της μία ερασιτεχνική ομάδα. Πρώτα από όλα για το ήθος του αλλά και την αγάπη για το ποδόσφαιρο».

 -Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας ως προπονητής;

 «Εσείς μου ζητάτε μια αλλά εγώ θα σας πω δύο γιατί είναι εξίσου σημαντικές. Η πρώτη είναι το Πρωτάθλημα με τους Κανονιέρηδες και την άνοδο το 2017-2018. Η δεύτερη είναι το ντεμπούτο μου το 2019 στον Μακεδονικό Λητής με αντίπαλο το Ωραιόκαστρο».

 -Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αγωνιστική απραξία σε ερασιτέχνες αθλητές και αλλά και στους νέους;

 «Δυστυχώς ένα χρόνο τώρα έχουμε μείνει εκτός δράσης ο ένας μήνας που παίξαμε όσα πρωταθλήματα πρόλαβαν να ξεκινήσουν ήταν σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ. Είναι μεγάλη η αποχή και είναι δύσκολο για τον ερασιτέχνη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν. Το μεγαλύτερο κακό γίνεται στις μικρές ηλικίες. Για μένα τα θεμέλια και οι βάσεις για το μέλλον στο ποδόσφαιρο είναι οι ακαδημίες. Εύχομαι σύντομα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας αλλά και σε αυτό πού αγαπάμε».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.