«Θανάτωση 2.000 βιζόν μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2020

Ο Μίλτος Καρακουλάκης, εκπρόσωπος του πανελληνίου συνδέσμου εκτροφέων, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στα βιζόν. «Φαίνεται να είναι ελεγχόμενο. Σε πρώτη φάση είναι σε μία μικρή φάρμα στην περιοχή της Κοζάνης. Θεωρητικά ο άνθρωπος το μετέφερε. Από εκεί και πέρα δεν είχε καλή πορεία και αποφασίστηκε η θανάτωση των ζώων, μάλλον μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως μας έδειξαν τα rapid test, αν εξαιρέσουμε μία δύο περιπτώσεις, είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που φοβόμασταν» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Σε πρώτη φάση θα θανατωθούν 2.000 ζωάκια. Προσπαθήσαμε να ιαθούν, αλλά δεν είχε καλή πορεία. Συμβαίνει μερικές φορές, συνάδελφοί μας στην Ολλανδία το έχουν κάνει, στη Δανία μας είπαν ότι επανήλθαν κανονικά. Αλλά όχι πάντα. Γίνεται για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Η απόφαση λαμβάνεται για την ευζωία του ζωικού πληθυσμού, το ότι νοσεί ένας ζωντανός οργανισμός δεν σημαίνει ότι θα έχει ίδια πορεία με τον άνθρωπο. Πρώτα κοιτάμε την καλή διαβίωση του ζώου και μετά τα υπόλοιπα».  

Κατέληξε λέγοντας: «Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο βιζόν, αυτά που θα θανατωθούν είναι περίπου το μισό τοις εκατό. Τα εκτροφεία είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους, δείχνει να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Βέβαια, η κατάσταση για τους συναδέλφους δεν είναι καλή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.