Θανάσης Ευθυμιάδης: «Δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια και γυναικοκτόνοι»

Metrosport Team15 Απριλίου 2024

Καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, στον ΣΚΑΪ, ήταν σήμερα ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, ο οποίος μίλησε εκεί με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μικρές ιστορίες, μεγάλα μαθήματα». 

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της γυναίκας στην εποχή μας, προτείνοντας να αναλάβουν και τη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στους άντρες με αφορμή τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτονιών.

Σχετικά, δήλωσε τα εξής:

«Ο ρόλος της γυναίκας είναι διαφορετικός. Δεν είναι ίδιες οι συμπεριφορές των αντρών σήμερα, όπως ήταν στην εποχή των παππούδων μας. Ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών. Η αλλαγή είναι σε εξέλιξη. Οι γυναίκες θα διαβάσουν τα βιβλία μου και θα καταλάβουν ότι δεν είναι όλοι άντρες γουρούνια, φαλλοκράτες και γυναικοκτόνοι. Δεν υποστηρίζουν όλοι την πατριαρχία. Καταλάβαμε ότι το σύστημα ήταν σάπιο, δια των αποτελεσμάτων. Παντού στον πλανήτη γίνονται πόλεμοι, αδικίες, μόλυνση της ατμόσφαιρας, των θαλασσών και κυβερνούν άντρες. Μήπως ήρθε η ώρα οι γυναίκες να αναλάβουν την διακυβέρνηση; Όχι μόνο να λένε τη γνώμη τους, αλλά να εκφράζουν καίριες θέσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.