«Θα υπάρξουν πολλά λουκέτα αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα στήριξης»

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης και αναφέρθηκε στις τεράστιες επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε στο μηδέν. Όσοι επιχειρηματίες επέζησαν από τη δύσκολη περίοδο της κρίσης έμελλε να συναντήσουν ένα νέο μεγάλο εμπόδιο το οποίο δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Το πρόβλημα της οικονομίας θα είναι τεράστιο στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολλά λουκέτα αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το διάστημα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Όλα τα χρέη που δημιουργούμε αυτήν την περίοδο να πληρωθούν σε βάθος χρόνου. Οι δίμηνες και οι τρίμηνες αναστολές χρεών δεν δίνουν λύση. Να υπάρξει εγγύηση του δημοσίου για το χρέος που δημιουργούμε αυτή τη στιγμή και να πληρωθεί όταν υπάρξει η δυνατότητα. Μέσα σε βάθος τετραετίας ίσως. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν αυτά τα λεφτά σε τρεις μήνες. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι παλιές υποχρεώσεις».

Για το αν τίθεται ζήτημα απολύσεων ή μειώσεων μισθών: «Το καταναλωτικό κοινό θα είναι κατεστραμμένο την επόμενη μέρα της κρίσης. Αν μειώσουμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάμε φερ’ ειπείν στο 50% θα χαθεί ένας μεγάλος όγκος καταναλωτών. Αν οι μειωθούν οι μισθοί του δημοσίου θα συμβεί το ίδιο. Αν οι ιδιοκτήτες ακινήτων πάρουν το 60% των ενοικίων, επίσης θα μειωθεί ένα μεγάλο κομμάτι καταναλωτικού κεφαλαίου. Αυτό που προτείνω είναι να πληρωθούν όλοι γι’ αυτό το διάστημα και εμένα να μου δοθεί η δυνατότητα να τα πληρώσω σε τέσσερα χρόνια. Αν χαθεί καταναλωτικό κεφάλαιο δεν θα μπει ποτέ το τρένο στις ράγες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.