Θα βοηθήσεις …Φίλιππε! Kαι θα βοηθηθείς …

Αρις Νικολάκης05 Φεβρουαρίου 2022

Η μεταγραφή του Φιλίπε Μιγκέλ Μπάρος Σοάρες είναι μία επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με προοπτικές ταχύτατου (γιατί όχι κι άμεσου;) αγωνιστικού οφέλους.

 Ο νεαρός – συμπατριώτης του «καπιτάο» Αντελίνο Βιεϊρίνια – επιλέχθηκε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κι όπως αναφέρει σχετική πληροφορία μας ως ένας από αυτούς είναι η ωριμότητα του. Για να είμαστε δε, απόλυτα ειλικρινείς…Η μάλλον σπάνια, για την ηλικία του (είναι κάπου στα 23…) ωριμότητα του.

Την σχετική πληροφορία περί αυτής, από σοβαρό παροικούντα την Τούμπα, επιβεβαίωσε και σοβαρός δημοσιογράφος. Μύστης του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Με πολλές δάφνες (και) στο ρεπορτάζ του Αντελίνιο Βιεϊρίνια. 

Πριν καλά καλά πατήσει το χώμα της δεύτερης πατρίδας του ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ. «Όταν ένας μικρός, γέννημα – θρέμμα της Μπενφίκα, δεν αρκείται στην παρουσία του στην θρυλική ομάδα. Δεν περιμένει και ψάχνει την ευκαιρία της ζωής του» μας είπε. «Κι επιλέγει μια μικρότερη (ΣΣ: Τη Μοϊρένσε) επειδή θέλει χρόνο και χώρο ανάπτυξης. Είναι σπάνια ώριμος για την ηλικία του. Κι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση»!

Τη μεγάλη αυτοπεποίθηση του Πορτογάλου αντιληφθήκαμε κι εμείς. Πως; Διαβάζοντας την πρόσφατη δήλωση του: «Ήρθα, να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ». Και να βοηθηθείς, προσθέτουμε. Θα βοηθήσεις και θα βοηθηθείς… Φίλιππε! 

Εάν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ σήμερα ο Άγγελος Αναστασιάδης θα είχε ήδη κάνει την βάπτιση επί το ελλληνικότερον του ονόματος τού Πορτογάλου. Φανταζόμαστε πως δε, πως έχει καταστεί γνώστης της ιστορίας του ονόματος του…

Για το ταχύτατο αγωνιστικό όφελος από αυτήν την επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο λόγος πλέον, πέφτει στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο …Φίλιππος Σοάρες πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Ριζούπολη. 

Ο Ρουμάνος προπονητής συνήθως, ξέρει τι κάνει με τα νέα μπολιάσματα στον κορμό του ΠΑΟΚ. Και με τα παλιά βέβαια. Και με τα παλιά. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επί παραδείγματι. Τον είχαν για κλάδεμα. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον μπόλιασε ξανά.

Το ζητούμενο είναι για ποιον ρόλο τον φτιάχνει και για ποια θέση τον έχει στο μυαλό του. Για να είμαστε δε, ακριβείς… Για ποιους ρόλους και ποιές θέσεις. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπετε – θέλετε εξ ανάγκης, θέλετε εκ προγραμματισμού – διαμορφώνει παίκτες all around, που λένε κι οι … πολύγλωσσοι του μπάσκετ. Παίκτες με δυνατότητες πέραν του ενός ρόλου και της μίας θέσης.

Θεωρητικά όμως, οι προσδοκίες των φίλων του «δικεφάλου» θα ήθελαν τον … Φίλιππο Σοάρες με τις μπαγκέτες της ορχήστρας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο μυαλό του Ρουμάνου προπονητή δεν είμαστε αλλά στο στιλ το δικό του δεν προβλέπεται κλασσικό «δεκάριι». Παίκτης καθαρά επιτελικός γύρω από τον οποίο, να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ. Έχει (και) τέτοια προσόντα ο Πορτογάλος.

Θα πρέπει λοιπόν, να περιμένουμε. Δε θα είναι εύκολη η επιλογή ρόλου-ων και θέσης-εων για τον… Φίλιππο Σοάρες. Εάν κι εφ όσον όλα πάνε κατ’ ευχήν μαζί του… Ταχύτατα ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει μια διάσταση στο κέντρο του η οποία του έλειπε. Κι η έλλειψη της του στερούσε σημαντικές νίκες.

Η παρουσία του Πορτογάλου στον ρόστερ του Κυπελλούχου – επιμένουμε: Εάν όλα πάνε καλά μαζί του – θα προδώσει δυναμική κι ελαστικότητα στη λειτουργία του ΠΑΟΚ. Στοιχεία τα οποία δύνανται, να τον καταστήσουν πανίσχυρο.

Θα έχει μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον τυχόν συνύπαρξη του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τον… Φίλιππο Σοάρες. Αργά ή γρήγορα την περιμένουν οι ΠΑΟΚτσήδες κι αυτήν.

Όλα αυτά με ομάδα του επιπέδου ΠΑΟΚ και νεοφερμένο παίκτη να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Ως εκ τούτου… Θα βοηθήσεις και θα βοηθηθείς… Φίλιππε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.