Θα βοηθήσει, αλλά για πόσο, η αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο;

Δημήτρης Κανελλάκης14 Νοεμβρίου 2020

Απ' την στιγμή που η Super League κρίνει ότι το πρωτάθλημά της πρέπει να συνεχιστεί, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η κατάσταση με την πανδημία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, σίγουρα θα βοηθήσει η απόφαση για την αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η δυνατότητα που δίνει, πλέον, να γίνονται κανονικά οι αγώνες ακόμη κι αν μια ομάδα έχει πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.  

Θα μπορούσε να πει κάποιος «τι τρία, τι πέντε, δεν είναι και καμία φοβερή διαφορά». Πράγματι, δεν είναι. Ομως, μπορεί να παίξει το ρόλο της. Μπορεί να συμβάλλει ώστε σε κάποιες καταστάσεις που δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα να μην ανάβει... κόκκινο για μια ομάδα, αυτά τα δύο παραπάνω να της επιτρέπουν να παίξει και να μην... προσθέτει αναβολές.  

Ωστόσο, σε ό,τι με αφορά αμφιβάλλω αν, έτσι όπως πάμε με τον αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα και την εξάπλωση του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταφέρει η Super League να προχωρήσει. Θεωρώ ότι η μοναδική λύση, από την στιγμή, ξαναλέω, που ο συνεταιρισμός επιμένει πως το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί, είναι αυτό που είπε χθες στο Metropolis ο Γιώργος Μποροβήλος. Οτι, δηλαδή «θα χρειαστεί να το αλλάξουμε και το 5, να πάμε στο σενάριο των 17-18 διαθέσιμων ποδοσφαιριστών. Αν έχει τόσους μια ομάδα, να μπορεί να παίζει χωρίς πρόβλημα».  

Μόνο έτσι μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και με την προϋπόθεση, επίσης, ότι θα είναι εφικτές οι μετακινήσεις σε πόλεις... κατακόκκινες, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και άλλες... Είναι κουραστική αυτή η συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο και ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνεται είναι επειδή όλοι μας, ακόμη κι όσοι -όπως κι ο υπογράφων- πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να σταματήσει υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά, από την άλλη πλευρά καταλαβαίνουμε ότι η διακοπή του θα μας στερήσει τη μοναδική δυνατότητα που έχουμε να ξεφεύγουμε λίγο από το άγχος και την ανασφάλεια της εποχής, που προκαλούν η υγειονομική και, κατ' επέκταση, η οικονομική κρίση.  

Οσο, λοιπόν, είναι υπό έναν σχετικό έλεγχο η κατάσταση, ας συνεχίζεται το ποδόσφαιρο, ας δοθεί περιθώριο για περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κι ας μην είναι τόσο μικρός ο αριθμός που στερεί από τις ομάδες τη δυνατότητα συμμετοχής σε έναν αγώνα. Αν, πάλι, αυξηθούν πολύ και στο ποδόσφαιρο τα κρούσματα το επόμενο διάστημα, φτάσουμε να έχουν κάποιες ομάδες 7-8, καλύτερο θα ήταν να αναστείλουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.