Θα βγάζαμε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν μαθαίναμε γιατί δεν στεριώνει κανείς τεχνικός διευθυντής

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Μαρτίου 2021

Αγαπητή Μetrosport

Aπό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ γιατί εξωπετάχθηκε ο Ρέμπε ελάχιστους μήνες μετά την ταραταζούμ πρόσληψή του.

 Ο ίδιος, στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του, ευχαριστεί μέχρι και τα τσιμέντα της Τούμπας για την άψογη υποδοχή και την άριστη συνεργασία, τονίζει δε ότι οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στην οικογένεια Σαββίδη για την τιμή που του έκανε να συνεργαστεί μαζί του. Αρα ούτε από αυτόν θα μάθουμε ποτέ τους λόγους του “διαζυγίου”

Από εδώ πήγαν κι άλλοι και ποιος ξέρει πόσοι θα ακολουθήσουν. Δεν κολλάει ο ΠΑΟΚ στον Ρέμπε και σε κανέναν Ρέμπε. Ούτε στον Αρνεσεν, ούτ και στον Μίχελ, που, εδώ που τα λέμε, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ο πιος ικανός τεχνικός διευθυντής, μολονότι μόνο για τεχνικό διευθυντή δεν τον είχε φέρει η οικογένεια Σαββίδη.

Το θέμα δεν είναι πώς θα λέγεται ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, αλλά αν θα είναι άξιος και αν του επιτρέψουν να παίξει τον ρόλο του για να φανεί και το έργο του. Ολοι όσοι πέρασαν από αυτό το πόστο, αποχώρησαν σχετικά γρήγορα έως και πολύ γρήγορα. Ιδέα δεν έχουμε τι έκαναν, αν άξιζαν και αν τους άφησαν να δουλέψουν, ή αν τους “καπέλωσαν” οι συνήθεις άσχετοι. 

Ο Μίχελ έχει το ρεκόρ παραμονής, ξέρουμε ότι πρόσφερε με πετυχημένες μεταγραφές και με την επιμονή του στην πρόσληψη του Λουτσέκσου, αλλά και αυτός εκδιώχθηκε για να αποτελεί, τάχα μου δήθεν, εξωτερικό συνεργάτη. Αρα, σε ποιο συμπέρασμα να οδηγηθούμε; Οτι ο ΠΑΟΚ βγάζει άχρηστους μέσα σε λίγους μήνες αυτούς που επιλέγει; Οτι προσλαμβάνει όντως άχρηστους και το καταλαβαίνει μετά; Οτι διώχνει, έτσι από διαστροφή, ακόμη κι αυτούς που κάνουν τη δουλειά; Η, μήπως, ότι άχρηστοι και χρήσιμοι το βάζουν στα πόδια επειδή δεν αντέχουν τους ξερόλες που φροντίζουν να τους βάλουν στη γωνία;

Ο,τι και να συμπεράνουμε, δεν τιμά τον ΠΑΟΚ και, εδώ που τα λέμε, ούτε τον Ιβάν. Ο Αρνεσεν “έφαγε” πολλά, ο Μπράνκο ήταν χαραμοφάης, ο Ρέμπε δεν έκανε τίποτε, ο Μίχελ είχε στραβή μύτη, γεγονός είναι, όμως, ότι στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη δεν μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να στεριώσει ένας τεχνικός διευθυντής που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. 

Ηταν όλοι ανάξιοι, ή μήπως το κλίμα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν “σηκώνει” τεχνικούς διευθυντές; Αν ισχύει το πρώτο, κρίμα. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούν να βρουν έναν ικανό άνθρωπο. Αν ισχύει το δεύτερο, χίλιες φορές κρίμα. Γιατί με τέτοιες λογικές δεν πας πουθενά. Από τη στιγμή που κρίνεις σημαντικό τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και θέλεις οπωσδήποτε να έχεις έναν, είναι απαράδεκτο να τον “σκοτώνεις” εσύ ο ίδιος.

Γι' αυτό λέω ότι θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε για ποιο λόγο έρχονται όλοι και παρέρχονται με συνοπτικές διαδικασίες. Οχι επειδή τραβάει ζόρι κανείς με το φευγιό του Ρέμπε και του κάθε Ρέμπε, αλλά για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η ΠΑΕ σε ένα (ακόμη) σοβαρό ζήτημα.

ΥΓ. Δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της αν από πίσω δεν υπάρχει μια ΠΑΕ ικανή να υπηρετήσει τους ίδιους στόχους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.