Θα τους πάρουμε το πρωτάθλημα!

Metrosport Team09 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Είναι μια δήλωση εξωφρενική όσο και παράλογη. Ιδίως όταν μπροστά σου έχεις να αντιμετωπίσεις μια γιγάντια πρόκληση της ιστορία σου με τον Ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Γάνδη. Κι όμως αυτό ειπώθηκε από κάποιους παίκτες μετά το παιχνίδι της Λαμίας και το άκουσμα της ήττας του Ολυμπιακού από τον Άρη. Εμείς δεν ενστερνιζόμαστε ούτε πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο έχουμε χρέος να το αναφέρουμε, όπως και τη δήλωση των παικτών πάνω στον ενθουσιασμό τους όχι γιατί είμαστε και είναι αιθεροβάμονες αλλά διότι θέλουμε να καταδείξουμε πόσο εμπιστοσύνη έχει πλέον αυτή η ομάδα στον εαυτό της.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο καταστροφικές περιόδους. Αυτή των μεταγραφών του καλοκαιριού και του Νοεμβρίου. Στην πρώτη η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να βρουν άκρη ώστε να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα. Ίσως έβλεπαν ότι τα έξοδα ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας θα ήταν πολλά ίσως θεωρούσαν ότι έπρεπε να ξοδευτούν σημαντικά κεφάλαια για να υπερκαλυφθεί η διαφορά με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει και το θέμα με το γήπεδο που σίγουρα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να ξοδεύονται επιπλέον χρήματα. Η δεύτερη περίοδος ήταν εκείνη του Νοεμβρίου. Ο προπονητής έχοντας τις εμμονές του έδωσε ευκαιρίες (και δίνει ακόμη) σε παίκτες που δεν το αξίζουν ενώ δεν δοκίμαζε να εντάξει στο σχήμα τους Τσιγγάρα και Λύρατζη. Μόλις αναγκάστηκε λόγω έλλειψης ρόστερ και τραυματισμών ο ΠΑΟΚ έπαιζε σαν πρωταθλητής.

Δε μιλάμε για επικές εμφανίσεις και τρομερό ποδόσφαιρο που να πλησιάζει σε απόδοση αυτό του 2018. Αλλά για μια συμμαζευμένη ομάδα που γνώριζε τι θέλει μέσα στο γήπεδο, πως να το αποκτήσει και διέθετε πλέον την ισχυρή προσωπικότητα και τη θέληση για να το κάνει. Ο Ιανουάριος προσέφερε 2-3 λύσεις χωρίς ωστόσο να είναι αυτές ικανές να πάνε τον ΠΑΟΚ τραίνο. Κατάφεραν όμως να δώσουν τη δυνατότητα στον Δικέφαλο να προχωρήσει στην Ευρώπη, στο κύπελλο αλλά και στην ουσία να είναι ένας άτυπος πρωταθλητής -αήττητος – του β γύρου. Αύριο γίνεται η κλήρωση των πλέι οφ. Η δεύτερη θέση μοιάζει τόσο σίγουρη όσο μοιάζει η πρώτη για Ολυμπιακό.

Είναι αδύνατο να καλυφτούν μέσα σε 10 παιχνίδια μεγάλες διαφορές ιδίως όταν η ομάδα του δημοσίου διαθέτει την καβάντζα της διαιτησίας. Γιατί μια τέτοια για παράδειγμα είναι ο κ. Παπαπέτρου που τώρα θεωρεί εαυτώ ως άτρωτο. Δεν έδωσε ένα μαρς πέναλτι, πιο πέναλτι δε γινόταν υπέρ του Αστέρα και σε βάρος του Ολυμπιακού στο 0-0 και όντας υπότροπος από το περυσινό Ατρόμητος -Ολυμπιακός , ο Κλάτεμπεργκ όχι μόνο τον τιμώρησε αλλά τον επιβράβευσε ορίζοντάς τον στον αμέσως επόμενο αγώνα, αυτόν με τον ΠΑΟΚ. Συμπερασματικά είναι πολύ καλό η ομάδα να πιστεύει στις δυνάμεις και τον εαυτό της. Θεωρούμε ως προτεραιότητα την Γάνδη. Αυτό του λείπει σήμερα του ΠΑΟΚ. Μια πολύ καλή Ευρωπαϊκή πορεία που θα μπει εχέγγυο και για τις επόμενες χρονιές. Θα το δούμε την Πέμπτη στο γήπεδο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.