Θα παραδειγματιστούν άραγε από τον Ολυμπιακό οι παίκτες του ΠΑΟΚ;

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Φεβρουαρίου 2020

Είναι σίγουρα η πιο... λούζερ ομάδα, από τις μεγάλες της Αγγλίας η Αρσεναλ. Αυτό φαίνεται, διαχρονικά, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, τα τελευταία χρόνια, όσο και στις ευρωπαϊκές, στις οποίες κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1994. Κι όταν η μετέπειτα νταμπλούχος Αρσεναλ αποκλείεται, το 1997, από τον ΠΑΟΚ του Σιδηρόπουλου και του Βελή, δεν είναι καθόλου έκπληξη ο αποκλεισμός της φετινής Αρσεναλ, που είναι… 10η στην Premier League, από τον Ολυμπιακό.

Οχι, δεν είναι δα τόσο σπουδαίο κατόρθωμα η προχθεσινή πρόκριση του Ολυμπιακού, ωστόσο είναι μια μεγάλη επιτυχία, η οποία δικαιολογημένα δημιουργεί προβληματισμό στον μοναδικό ανταγωνιστή του στο φετινό Πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ. Του οποίου οι οπαδοί δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι η δική τους ομάδα αδικήθηκε κατάφωρα στη ρεβάνς με τον Αγιαξ και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ με ένα ρεσιτάλ από γκάφες στους δύο αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. 

Επίσης, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (αλλά και οι οπαδοί οποιασδήποτε άλλης ομάδας) βγάζουν, υποχρεωτικά, το καπέλο στους παίκτες του Ολυμπιακού για την ενέργεια που είχαν στα δύο παιχνίδια με την Αρσεναλ και ιδιαίτερα στη ρεβάνς, η οποία δόθηκε λίγες μέρες μετά το παιχνίδι της Τούμπας. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αν και σαφώς λιγότερο κουρασμένοι, σέρνονταν, στην κυριολεξία, στο κρίσιμο ντέρμπι, ενώ οι του Ολυμπιακού όχι μόνο είχαν το πάθος που χρειαζόταν αλλά κράτησαν και άφθονο απόθεμα για να το “βγάλουν” στο “Εμιρέιτς”. Και δεν ήταν μόνο το πάθος, ήταν και οι φυσικές δυνάμεις που έδειξαν ότι διαθέτουν, τρέχοντας και παλεύοντας ασταμάτητα επί 120 λεπτά. Και επειδή όλα αυτά δεν έρχονται ως δια μαγείας, σίγουρα η αναγνώριση της αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός πιστώνεται και στον Μαρτίνς.

Για να ξεφύγουμε, όμως, από τα αυτονόητα, το ερώτημα είναι αν ο Φερέιρα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ παραδειγματιστούν από τον Ολυμπιακό που τους νίκησε και πήρε την πρόκριση από την Αρσεναλ. Αν ξυπνήσουν κι αν ξαναγίνουν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικός, ενόψει όχι μόνο των δύο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά και ενόψει των πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Αν θιχτεί ο εγωϊσμός τους για να σηκώσουν πάλι το ανάστημά τους. 

Γιατί μπορεί να λέμε ότι η διαφορά των πέντε βαθμών είναι μεγάλη, αλλά η κουβέντα θα γυρίσει ανάποδα αν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου και αν στα πλέι οφ νικήσουν δύο φορές τον Ολυμπιακό. Τίποτε δεν χάθηκε. Το λέμε όλοι. Αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψουν οι ίδιοι. Να το πιστέψουν και να ξαναγίνουν ΠΑΟΚ για να παλέψουν γι’ αυτό...

ΥΓ. Ας μη πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα είναι κουρασμένος τώρα που έχει και δύο ματς με τη Γουλβς. Θα είναι αστείο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.