Θα πάει μακριά η …βαλίτσα για τον ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης19 Σεπτεμβρίου 2021

Αν κι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει πλέον, τον έλεγχο της κατάστασης. Και πώς να τον έβρισκε με τόσα πισώπλατα μαχαιρώματα της ατυχίας. Πέρα από την απόπειρα αυτοχειρίας με την διαχείριση των μεταγραφών. Εν τούτοις ο Ραζβάν Λουτσέσκου αφού – επιτέλους – παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη στην διαχείριση των μεταγραφών παλεύει με θεούς και δαίμονες. Τους θεούς της απίστευτης αλλά αληθινής ατυχίας. Τους δαίμονες της απίστευτης αλλά αληθινής κακής διαχείρισης των μεταγραφών. Δεν μπορεί, να κάνει κι αλλιώς ο Ρουμάνος…

Στην πάλη (αρχαιοελληνικό άθλημα) εάν είναι μόνος του, δε θα καταφέρει. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο, να τα καταφέρει. Χρειάζεται η στήριξη από τους παίκτες του. Τους στηρίζει εξάλλου τόσο πολύ αυτός. Αυτοί; Εάν διαπιστώσετε ανάλογη, το τονίζουμε: Ανάλογη, στήριξη… Γράψτε μας!

Τι να κάνει λοιπόν, έτσι όπως τα κατάφερε; Παλεύει αναζητώντας διέξοδο από τα αδιέξοδα. Ήδη σε 6 επίσημους αγώνες χρησιμοποίησε 25 παίκτες. Και δε νομίζουμε, να βρήκε διέξοδο. Ακόμη και στον αγώνα στη Ριέκα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, η απώλεια του Ομάρ Ελ Καντουρί στέρησε από το Ρουμάνο έναν «πυλώνα» των όποιων πλάνων του.

Κι ερχόμαστε στον αποψινό αγώνα. Αναμένουμε μία ακόμη διαφορετική αρχική ενδεκάδα του Κυπελλούχου. Την έβδομη μετά από έξι επίσης, διαφορετικές. Αυτό το ανακάτωμα της τράπουλας, δίχως να έχει καλά χαρτιά μάλιστα, βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Όσο παλεύει μόνος του ο προπονητής. Και δεν τον στηρίζουν οι παίκτες. Τι ειρωνεία όμως; Δεν τον στηρίζουν οι παίκτες με τους οποίους διαλαλούσε (κι ορθώς έπραττε, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, μπας και τους συνεφέρει) θα διεκδικήσει το νταμπλ…

Κόντρα στον Αστέρα, κακό δαίμονα του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να βρει πάλι, άκρη με τόσες σοβαρές απουσίες. Το καλό είναι πως το συνεχές ανακάτωμα της τράπουλας τού επιτρέπει, να αντιληφθεί με σαφήνεια κι ακρίβεια τι μπορεί, να προσφέρει κάθε παίκτης του. Έτσι εμείς τουλάχιστον, έτσι ερμηνεύουμε τον αποκλεισμό του ΣΙντζι Καγκάβα από την αποστολή. Ο Ιάπωνας είτε ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, είτε παίξει ως αλλαγή είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Αφαιρώντας πάλι, φύλλα από την τράπουλα κι ανακατεύοντας την ξανά και ξανά… Μάννα εξ ουρανού δεν πέφτει!

Για να αναρωτηθούμε: Θα πάει μακριά η… βαλίτσα; Μέχρι που θα πάει ο ΠΑΟΚ με το ανακάτεμα της τράπουλας. Εντάξει. Θα πείτε μέχρι τον Δεκέμβριο. Για να γίνουν – επιτέλους – μεταγραφές τον Ιανουάριο. Δεν έχετε άδικο.

Αν στην περίπτωση αυτή δεν εξαρτάται μόνον από τον ΠΑΟΚ – ως σύνολο προπονητών και παικτών – το πόσο μακριά θα πάει η… βαλίτσα. Εξαρτάται κι από την ατυχία του. Όσο τον σφίγγει ασφυκτικά στην αγκαλιά της, φως στο τούνελ δεν διακρίνεται. Με άλλα λόγια; Και βέβαια, θέλει μεταγραφικές ενισχύσεις ο ΠΑΟΚ. Θέλει συνάμα και τύχη. Εάν κι εφ’ όσον είχε λίγη… Δε θα έφθανε σε απόδοση όπως κόντρα στον ΠΑΣ ή στη Λίνκολν (μέχρι το 45ο λεπτό).

Δίχως δεύτερη κουβέντα η ατυχία έκανε το καλό, χειρότερο στοπ εφετινό ξεκίνημα. Κι εδώ χρειάζεται η προσπάθεια παικτών – είπαμε: Ο προπονητής το παλεύει – να στηρίξουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Να παίξουν την μπάλα που μπορούν. Μπάλα ξέρουν. Δεν λέμε για αυτήν την μπάλα. Λέμε για την μπάλα που μπορούν. Κι όλα μερικώς θα διορθωθούν…

ΥΓ 1 : Καλό ταξίδι, φίλε Τάκη Σγουρή. Έφυγε… Χάσαμε ένα από τα καλύτερα παιδιά των διοικήσεων του ΠΑΟΚ. Ψυχούλα. Πιστός. Σοβαρός. Μαχητικός παράγοντας. Αισθανόταν σιγουριά με την παρουσία του οι επικεφαλής διοικήσεων. Γι’ αυτό κι ήταν στην πρώτη γραμμή πολλά χρόνια. Συλλυπητήρια στην εξαιρετική οικογένεια του.

ΥΓ 2 : Μιλούν τόσοι πολλοί για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ορισμένοι εξ αυτών πάντως, δε θα τολμούσαν, να βρεθούν μπροστά του. Μιλούν κι αυτοί! Ντροπή τους…

ΥΓ 3 : Λέγονται πολλά για την στενή σχέση του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Δημήτρη Μητροπάνο στην Αθήνα. Αυτή η σχέση ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη από τον κοινό τους καρδιακό φίλο, τον Τάκη Πανελούδη. Αυτήν την τόσο αδικημένη προσωπικότητα του ΠΑΟΚ με την τεράστια προσφορά!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.