Θα μείνει στην κατάψυξη το «δίδυμο» της ντροπής;

Δημήτρης Μπούζας27 Φεβρουαρίου 2021

Συζητώντας με φίλο μου, του οποίου τις απόψεις για τα όσα κρυφά και φανερά συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτιμώ, για το πολυσυζητημένο παιχνίδι Ολυμπιακού Άρη και συγκεκριμένα για τη διαιτησία, αιφνιδιάστηκα με την απάντηση που μου έδωσε στην ερώτηση που του έκανα, αν δικαιολογείται η σφοδρή επίθεση του προέδρου των γηπεδούχων στο Σιδηρόπουλο, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε περίφημα. 

Βέβαια δεν έκανα τον κόπο να επεκταθώ και στα όσα ελλεεινά εξέμεσε ο «μπουκαδόρος» γιατί γνώριζα πως ο συνομιλητής μου είχε τοποθετηθεί πρόσφατα και μάλιστα δημοσίως. Η απάντηση του λοιπόν ήταν η εξής: «Δεν σε περιμένα και τόσο αφελή ώστε να πιστέψεις ότι ο Μαρινάκης εξετράπη με αυτόν τον αχαρακτήριστο τρόπο έχοντας απέναντι του έναν διαιτητή που σχεδόν άγγιξε το άριστα. 

Άλλωστε είχε αποδεχθεί τον ορισμό του με δεδομένες τις φιλικότατες σχέσεις που έχει με τον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας. Ως εκ τούτου η αναφορά του ονόματος του Εγγλέζου αρχιδιαιτητή στον παραληρηματικό και χυδαίο λόγο του τον πρόδωσε, αποκαλύπτοντας πως ο βασικός στόχος και η πρόθεση του δεν ήταν ο αριστεύσας Έλληνας διαιτητής, αλλά ο Κλάτενμπεργκ. 

Και ξέρεις γιατί και από που ξεκινάει αυτή η οργή και αυτό το μένος; Από την απόφαση του Εγγλέζου να βάλει στην «κατάψυξη» το... «δίδυμο» Παπαπέτρου – Τσαγκαράκη. Το οποίο ως γνωστόν διέπραξε ένα διαιτητικό σκάνδαλο που άφησε άφωνο το πανελλήνιο. Παρόμοιο βέβαια με αρκετά του παρελθόντος, αλλά τόσο εξόφθαλμο και το βασικότερο νομοτελειακά επιβεβαιωτικό της διαχρονικής μεθοδολογίας των κατά συρροή ευνοούμενων ερυθρολεύκων. Ο Κλάτενμπεργκ λοιπόν τόλμησε να πετάξει ένα τούβλο στην τζαμαρία της παράγκας κι αυτό δεν μπόρεσε να το χωνέψει και να το αποδεχθεί ο πανίσχυρος άρχοντας του λιμανιού. Αυτή ήταν βασικά η αφορμή και όχι ο Σιδηρόπουλος».

Είναι αλήθεια πως η άποψη του καλού μου φίλου στέκεται καλύτερα από την οποιαδήποτε άλλη και δίνει εξηγήσεις λογικοφανέστατες για την αιτία η οποία οδήγησε τον Μαρινάκη να επιτεθεί στο Σιδηρόπουλο και όχι η διαιτησία του τελευταίου, η οποία ήταν αλάνθαστη. Βέβαια είχε και ο συνομιλητής μου ένα ερώτημα στο οποίο μου ζήτησε να του απαντήσω.

 Κι αυτό αφορούσε τις αντοχές του Εγγλέζου και αν μπορεί κατά την γνώμη μου να διατηρήσει στην «κατάψυξη» το «δίδυμο» των «χειρούργων» που ξεπέρασαν κάθε όριο, επιβεβαιώνοντας ότι το δόγμα του πατέρα Σπάθα είναι όρθιο και ισχύει διαχρονικά. Τα «χειρουργία» είναι πάντοτε και στην κάθε περίπτωση έτοιμα, να δώσουν λύσεις στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων.

 Όπως αντιλαμβάνεστε απάντηση δεν μπόρεσα να του δώσω στο αν μπορεί δηλαδή να αντέξει ο Κλάτενμπεργκ. Του είπα με ειλικρίνια ότι σε αυτόν τον χώρο με όσα συμβαίνουν μόνο ευχές μπορούμε να κάνουμε και μία από αυτές τις ευχές που μου έρχεται και βγαίνει από την ψυχή μου αυτές τις στιγμές, είναι να βρεθεί κι ένας δεύτερος Σιδηρόπουλος.

ΥΓ1: Η Μαρούπα απειλεί και προκαλεί. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμία απάντηση. Θα περιμένουμε όπως και ο κόσμος του ΠΑΟΚ αυτοί που πρόσβαλλαν και συκοφάντησαν να οδηγηθούν εκεί που πρέπει.

ΥΓ2: Δεν είναι ανάγκη να κρατηθεί μυστικό το όνομα του άτυχου Αρειανού – φίλου του προέδρου των κιτρίνων – ο οποίος δέχθηκε τη θρασύτατη επίθεση στο «φιλόξενο» και «φιλικό» Φάληρο. Και σε αυτήν την περίπτωση αναμένονται σοβαρές επίσημες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.