Θα μάχεται να σώσει ό,τι σώζεται ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης03 Δεκεμβρίου 2021

Πολλές φορές από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου έγραψα ότι θα είναι μια... ψυχοβγαλτική σεζόν αυτή που διανύουμε για τον ΠΑΟΚ.

Η πορεία των πραγμάτων δικαιώνει απόλυτα την άποψη που εξέφρασα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ασταθής ομάδα, με ένα ρόστερ από το οποίο λείπει η ποιότητα που χρειάζεται κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Οι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι σχεδόν απογοητεύουν και σε κάθε περίπτωση δεν πλησιάζουν ούτε κατ' ελάχιστο στο επίπεδο εκείνο που θα επέτρεπε στον καθέναν να εκφράσει την αισιοδοξία πως σύντομα θα δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπήρχαν γι' αυτούς.

Ο ΠΑΟΚ βγάζει μια εσωστρέφεια που... φωνάζει, δείχνει μια αγωνία κι έναν πανικό που... βγάζουν μάτια.

Δεν είναι παράξενο, ούτε αφύσικο. Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ των... τίτλων πια, όχι για τον ΠΑΟΚ της προ Σαββίδη περιόδου, που διέθετε μεν πολλά από τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε μια ομάδα να δηλώνει... μεγάλη, ακόμη κι αν της λείπει το βασικότερο: οι τίτλοι, δηλαδή.

Είναι πολύ δύσκολο, λοιπόν, για μια ομάδα που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να κινείται σε άλλα στανταρντς, να διαθέτει άλλη αγωνιστική δυναμική, να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αυτοδικαίως την καθιστούσαν φαβορί, τώρα να καταλαβαίνει ότι είναι αποδυναμωμένη, ότι της λείπουν επιλογές, ότι δεν έχει δυνατά χαρτιά να τραβήξει για να αλλάξει την κατάσταση.

Είναι προφανές ότι στον ΠΑΟΚ αισθάνονται σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους. Ακόμη πιο προφανές είναι ότι αδυνατούν να το διαχειριστούν.

Ακόμη κι ο Λουτσέσκου. Οι δηλώσεις του, τόσο μετά το ντέρμπι με τον Άρη όσο και μετά το ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ δείχνουν μια ταραχή.

Μοιάζει τρομακτικά δύσκολη αυτή την στιγμή η προσπάθεια ώστε να ισορροπήσει ο ΠΑΟΚ.

Κι όσο κάποιοι πιστεύουν ότι φταίνε οι παίκτες επειδή δεν καταλαβαίνω νουν πού βρίσκονται ή ποια φανέλα φοράνε, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει αποκλειστικά με την διαρκή αποδυνάμωση του από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

Αυτό δεν διορθώνεται εν τω μέσω μιας σεζόν. Διορθώνεται μόνο το καλοκαίρι και εφόσον αποφασιστεί πώς θα χτιστεί μια ομάδα από την αρχη.

Γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο τώρα εκτός από το να προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.