Θα λογοδοτήσουν οι εμπνευστές της βιομηχανίας εκτόξευσης λάσπης...

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Φεβρουαρίου 2020

Μετά από κάθε πικραμένο, γέλασαν και οι πέτρες, με αφορμή το σκεπτικό της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του Αυγενάκη, το οποίο επιτέλους συνέταξαν οι νομικοί του Ολυμπιακού και έστειλαν στους αρμόδιους φορείς και τις “εμπλεκόμενες” ομάδες τα μέλη της επιτροπής. Οπως το λέει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ζωή των νομικών της θα είναι πολύ πιο εύκολη από εδώ και πέρα. 

Γιατί αυτό το σκεπτικό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει συνιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ούτε βέβαια και “κυριαρχική επιρροή”. Αυτή η υπόθεση - φούσκα είναι κερδισμένη από την πρώτη στιγμή. Το ήξεραν και τα μωρά παιδιά. Τώρα έρχεται η στιγμή για να το μάθουν και αυτοί που έστησαν τη σκευωρία. Μαζί τους και αυτοί που την υποστήριξαν. Από τον Αυγενάκη μέχρι και τα μέλη της επιτροπής, που γνωμάτευσαν πολυιδιοκτησία και εισηγήθηκαν… υποβιβασμούς. Κι όχι μόνο να το μάθουν, αλλά και να πληρώσουν για τη δόλια συμπεριφορά τους. 

Οταν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, οι αθλητικοί δικαστές δηλαδή, αθωώσουν πανηγυρικά τον ΠΑΟΚ (και την Ξάνθη), τότε, με τις μηνύσεις και τις αγωγές εναντίον τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα έρθει και η ώρα να λογοδοτήσουν όσοι εμπνεύστηκαν και λειτούργησαν τη βιομηχανία εκτόξευσης λάσπης.

Μέχρι τότε, πρέπει να γίνει συνείδηση της ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης ότι η τροπολογία που πανικόβλητη “πέρασε” από τη Βουλή η κυβέρνηση δεν αφορά στον ΠΑΟΚ, δεν ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, δεν αγγίζει τον ΠΑΟΚ. Θα τον αφορούσε, θα τον ενδιέφερε και θα τον άγγιζε μόνο εάν υπήρχε ζήτημα. Αλλά δεν υπάρχει, όπως, εδώ και μέρες, φωνάζει ο Τάκης Μπαλτάκος, ένας νομικός που δεν θυμάμαι ποτέ να έχασε δίκη σε αθλητική υπόθεση. Συνεπώς, το αν προβλέπεται υποβιβασμός ή αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση πολυδιοκτησίας αφήνει τον ΠΑΟΚ παγερά αδιάφορο. Δεν χρωστάει σε κανέναν. Ας ευχαριστήσουν την κυβέρνηση αυτοί που θα υποπέσουν κάποτε στο μέλλον, αν υποπέσουν, στο “αδίκημα” της πολυιδιοκτησίας. Γι’ αυτούς άλλαξαν οι προβλεπόμενες ποινές. Οχι για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, γιατί, πολύ απλά, ΔΕΝ υπάρχει πολυιδιοκτησία στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οσο για την Ειρήνη Μαρούπα, δεν θα σταθώ στο χθεσινό έγγραφο ακατανόητο παραλήρημά της στα social media. Αναρωτιέμαι αν ακόμη και η ίδια καταλαβαίνει τι γράφει. Το ενδιαφέρον είναι ότι κουβαλήθηκε κάποια στιγμή στην Ξάνθη, έβγαλε φωτογραφίες και επειδή, λέει, διέκρινε ότι στο ξενοδοχείο της Ξάνθης δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ιβάν Σαββίδης ελέγχει την Ξάνθη και δεν ενδιαφέρεται για το ξενοδοχείο. Μιλάμε για τρέλα. Για τον απόλυτο παραλογισμό. Για φαρσοκωμωδία άνευ προηγουμένου. Που δείχνει πόσο σοβαρή είναι και πόσο σοβαρά αποφάσισε η Ελεγχόμενη Επιτροπή Αυγενάκη.

ΥΓ. Δεν νομίζω ότι θα είναι προσβολή για τους νομικούς του ΠΑΟΚ να “επιστρατευθεί” για τις δικαστικές μάχες που θα δοθούν και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.