Θα κλείσουν στόματα άλλων ή τα δικά τους;

Αρις Νικολάκης31 Μαΐου 2020

Τα λέγαμε και χθες. Όλα στραβά κι ανάποδα είναι για τον ΠΑΟΚ. Τέτοιος συνδυασμός αδικίας κι ατυχίας δεν υπήρξε άλλοτε στη ιστορία του. Στον αντίποδα βέβαια, τέτοια ισχύς δεν υπήρξε άλλοτε στην ιστορία του. Ήδη μετρά τρία Κύπελλα και δύο Πρωταθλήματα εκ των οποίων το ένα – επί τέως (συγ)Κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε – κλεμμένο. Και το εν εξελίξει τρίτο … χαμένο επί νυν Κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε επίσης.

Προπονείται πάντως, ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος ενόψει πλέι οφ. Προπονείται; Πειραματίζεται… Για να λέμε την πάσα αλήθεια. Με τόσους παίκτες «knock out» και «knock down»… Τι σόι προπονήσεις να γίνουν; Πειράματα γίνονται για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αν και για τον ΠΑΟΚ μετρά – τούτο δε, διαχρονικά στην Τούμπα – η παρουσία του δωδέκατου παίκτη. Με δεδομένη την δική του απουσία και με δεδομένες τόσες απουσίες στον ΠΑΟΚ απομένει η ψυχή και το ταλέντο όσων παικτών έχουν την ευκαιρία, να πείσουν για την παρουσία τους. Δίχως στάλα υπερβολής αυτή η ευκαιρία γι’ αυτούς είναι ευκαιρία ζωής…

Όσο για την ψυχή του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου; Ακόμη και δίχως το απύθμενο βάθος της ψυχής του κόσμου του… Το αγωνιστικό της βάθος είναι ατράνταχτα αποδεδειγμένο. Στον τελευταίο αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό… Με τον ΠΑΟΚ κομματιασμένο κι αγωνιστικά και ψυχολογικά… Με την δύναμη της ψυχής του σκαρφάλωσε από τα έγκατα της γης (μετά το 0-2) στην επιφάνεια της (με το 3-2). Και τότε δεν κέρδισε απλά, ο ΠΑΟΚ ένα αβαντάζ πρόκρισης. Κέρδισε κι ένα αβαντάζ ταραχής του αντιπάλου του από το επικό come back του πληγιασμένου από αδικία κι ατυχία Πρωταθλητή και Κυπελλούχου.

Και για να είμαστε και δίκαιοι κι ακριβείς… Αληθινοί για να είμαστε… Δεν φορτώνομε όλα τα κακά της εφετινής μοίρας του ΠΑΟΚ μόνον στην αδικία και στην ατυχία του. Τα φορτώνομε και στα μεγάλα του λάθη! Δίχως αυτά μάλιστα, ίσως… Προσέξτε εδώ. Λέμε: Ίσως… Ίσως λοιπόν, δίχως αυτά να είναι σήμερα διαφορετική η κατάσταση. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν. Έτσι;

Ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής στην Τούμπα πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, πέρα από τις εντυπώσεις και πέρα από τις αποδείξεις για την ισχύ του ΠΑΟΚ… Είναι ένας αγώνας στον οποίο θα φανεί πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος δεν πέταξε τα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη στη θάλασσα. Όπως ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο απευχόταν, να συμβεί. Θα φανεί καθώς στη θεωρία το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι ρηχό. Ή τουλάχιστον φτιάχθηκε – με μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα κόστος – έτσι ώστε να μην είναι ρηχό!

Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα μιας ενδεκάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα δύο ενδεκάδων. Ήτοι δεν υπάρχουν κατά κανόνα αναντικατάστατοι παίκτες. Κατά κανόνα επιμένουμε. Κι η απόδειξη γι’ αυτό δεν εκδίδεται από όσους αντικαθίστανται. Εκδίδεται από όσους αντικαθιστούν.

Ιδού η Ρόδος – με λίγα λόγια – ιδού και το πήδημα. Η πρόκληση για όσους καλώς ή κακώς διαμαρτύρονται πως δικαιούνταν περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερο χρόνο κι από τον Αμπέλ Φερέιρα κι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου…

Όλοι αυτοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ ή θα κλείσουν άλλων στόματα ή θα κλείσουν τα δικά τους. Κι όχι μόνον αυτοί. Κι άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ναι, ναι… Κι άλλοι (εάν όχι όλοι!) παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου στα πλέι οφ της τρέχουσας ή θα κλείσουν στόματα άλλων ή θα κλείσουν τα δικά τους. Τόσο απλά!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.