Θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ!

Αρις Νικολάκης11 Ιουνίου 2020

Εμείς τα λέγαμε κι αμαρτία ουκ έχουμε! Δεν ευλογούμε τα γένια μας μεν, αλλά δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα δε. Στην πρώτη… ανάποδη μετά την διακοπή θα έπεφταν, να φάνε τον Αμπέλ Φερέιρα ζωντανό. Βγήκε στο ξέφωτο ο Πορτογάλος προπονητής. Κι είναι εύκολος στόχος. Λογικό…

Όπως έστρωσε, κοιμάται. Είχε την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειας Σαββίδη. Είχε την απόλυτη ανοχή του κόσμου. Είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη των παικτών του. Τα είχε όλα αλλά… Κατά πως φαίνεται, δεν τα έχει πλέον. Το μόνο το οποίο έχει ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ελάχιστος χρόνος για να αποφύγει ο ΠΑΟΚ – κι ο ίδιος βεβαίως, βεβαίως – το απόλυτο ναυάγιο. Να περισώσει ότι περισώνεται. Την δεύτερη θέση και το Κύπελλο.

Αν και για να λέμε τα πάντα, όλα… Η εικόνα του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή δεν εγγυάται μήτε το ένα, μήτε το άλλο. Διαφωνείτε;

Η εικόνα αυτή φυσικά, δεν είναι η πραγματική εικόνα του ΠΑΟΚ. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους; Τι σχέση την Κυριακή είχαν με τον καλό τους εαυτό… Ο Μαουρίσιο, ο Μάτος, ο Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα, ο Πασχαλάκης κι οι άλλοι; Ουδεμία. Γι’ αυτούς έσκιζαν τα ρούχα τους οι φίλοι του «δικέφαλου» για να μείνουν στον ΠΑΟΚ; Αυτοί οι παίκτες ήταν οι αναντικατάστατοι; Με τίποτε. Άλλοι ήταν. Εκείνοι τελικά, έμειναν αλλά εκείνοι δεν έπαιξαν.

Ελάτε όμως, που είναι οι ίδιοι με αυτούς της περασμένης Κυριακής!

Αυτοί λοιπόν, πήραν όσα δεν θα έπαιρναν σε άλλη ομάδα στη γη. Τι έδωσαν; Μηδέν από μηδέν εφέτος. Δίχως να αποτελεί ελαφρυντικό όσα έδωσαν πέρσι και πρόπερσι. Συμφωνείτε;

Όλα αυτά μάλιστα, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία γινόταν σοβαρές συζητήσεις περαιτέρω παραμονής τους στην Τούμπα. Με αμοιβές μυθικές! Μοναδικές για συγκεκριμένους παίκτες.

Όλα αυτά σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία προδιαγραφόταν νέες παροχές στους παίκτες από τον Ιβάν Σαββίδη. Τέτοιες που δε βρουν ξανά στη ζωή τους…

Πως λοιπόν, και γιατί αυτοί οι παίκτες – κι ο προπονητής μαζί βεβαίως, βεβαίως – δεν διεκδίκησαν την παραμονή τους στο όνειρο. Τέτοια – βλέπετε – είναι η ζωή τους στον ΠΑΟΚ. Και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ μόλις τη χάσουν. Τα είχαν όλα.

Θα κλαίει κι ο ΠΑΟΚ επειδή εξ αιτίας τους θα αποτύχει πλήρως και παταγωδώς εφέτος. Θα είναι όμως, αργά πολύ αργά και για τους δυο…

Υπάρχει πάντως, ελπίδα. Για να περισώσουν ότι περισώνεται. Από μόνη της η ελπίδα δεν φθάνει. Χρειάζεται δύναμη. Την Κυριακή προπονητές και παίκτες φάνηκαν αδύναμοι. Με την αδυναμία τους εφέτος έκαναν δυνατό τον Ολυμπιακό. Δυο φορές στην έδρα τους παραδόθηκαν αμαχητί.

Εδώ θα επιμείνουμε: Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ τα πήραν όλα κι έδωσαν …τίποτε. Δεν βγάζουμε από το κάδρο των ευθυνών την διοίκηση. Προς Θεού, δηλαδή. Υπάρχει βέβαια, διαφορά. Η διοίκηση σε αντίθεση με προπονητές και παίκτες τα έδωσε όλα και πήρε… τίποτε!

Εν τούτοις η αγωνιστική περίοδος κρύβει… συγχωροχάρτια! Το Κύπελλο κι η δεύτερη θέση δεν είναι διαμορφώνουν την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Διαμορφώνουν προοπτικές αξιοπρεπούς αποχαιρετισμού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τεράστια διαφορά αυτού του αποχαιρετισμού από τον άλλον… Τού ευτελισμού! Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ χάσει κι αυτούς τούς στόχους.

Και να περιμένουν βοήθεια από άλλους. Μόνοι τους – καθώς έτσι … κατάντησαν – εαυτούς κι αλλήλους να βοηθήσουν. Για να μη ναυαγήσουν!

ΥΓ 1: Έχουμε την αμυδρά υποψία πως ο Αμπέλ Φερέιρα δεν εμπνέει πλέον, τους παίκτες του. Ίσως τούτο να είναι και το «άλφα» του προβλήματος στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ 2: Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πάντως… Ποιος από τον ΠΑΟΚ εμπνέει πλέον, τον Αμπέλ Φερέιρα;

ΥΓ 3: Ο Πορτογάλος προπονητής έπαιξε κι έχασε εφέτος τιμές και δόξες. Του έμειναν τα … ρέστα! Να τα παίξει όλα μήπως και τού μείνει κάτι για του χρόνου. Αλλιώς…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.