Θα ήταν κακή επιλογή ο Αρης να «κρυφτεί» σήμερα πίσω από τις απουσίες

Βασίλης Μάστορας21 Ιανουαρίου 2023

Ετσι όπως τα κατάφερε ο Αρης, μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα, ο σημερινός αγώνας με τον Ν.Π.Σ Βόλο, είναι κομβικής σημασίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι η ομάδα της Θεσσαλίας είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός του αντίπαλος για μία θέση στην πεντάδα. Αυτός δηλαδή που είναι ο πρώτος εφικτός στόχος του Αρη, μετά τα κάτω-πάνω που είχε φέτος στην απόδοση του. 

Για αλλού ξεκίνησαν οι «κίτρινοι» και για αλλού βαδίζουν. Εκαναν όνειρα για πρωτιές, αλλά στο ποδόσφαιρο καλύτερα είναι να μιλάς με έργα. Ο Αρης εκτροχιάστηκε από τον αρχικό του στόχο και τώρα είναι υποχρεωμένος να αναθεωρήσει αυτά που είχε στο μυαλό του. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει μετά το τέλος των πλέι οφ, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει την έξοδο του στην Ευρώπη. Και το αποτέλεσμα τού σημερινού αγώνα έχει αξία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ομως και για έναν δεύτερο λόγο: Με νίκη ο Αρης θα πάρει ψυχολογία για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Αγώνα που έχει ανάγκη, εκτός από τη στήριξη του κόσμου και την καλή ψυχολογία. Δύο λοιπόν τα ζητούμενα από τα σημερινά 90 λεπτά.

Ο στόχος όμως έχει βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Πάρντιου γιατί οι απουσίες Πάλμα, Καμαρά και Καμάτσο μοιάζουν με πληγή που ξύστηκε.

Ο Αρης υποφέρει από ένα διαπιστωμένο πρόβλημα στο γκολ. Πρόβλημα που έψαχνε τη λύση, την οποία προσδοκούσε ο Αγγλος προπονητής με την παρουσία του Καμαρά στην επίθεση και αυτή του Πάλμα. Δύο ποδοσφαιριστές που με το ταλέντο τους μπορούσαν σήμερα να βοηθήσουν να αλλάξει το επιθετικό προφίλ του Αρη και να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός. 

Οπότε ο Πάρντιου θα πρέπει να «μαγειρέψει» με τα υλικά που έχει και να προσπαθήσει να πάρει το καλύτερο. Αλλωστε θεωρητικά η ομάδα έχει ένα πλήρες ρόστερ το οποίο το δημιούργησε για κάτι τέτοιες στιγμές. Αρα ο Αγγλος θα πρέπει να αξιοποιήσει τους ποδοσφαιριστές που είναι ετοιμοπόλεμοι. Ολες οι ομάδες στη διαδρομή της χρονιάς βρίσκουν μπροστά τους παρόμοια προβλήματα και τα διαχειρίζονται ανάλογα. Αυτό θα πρέπει να κάνει σήμερα και ο Πάρντιου, χωρίς δικαιολογίες. Στο κάτω-κάτω τον Βόλο θα έχει απέναντι του κι όχι την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.