Θα ήταν λάθος του Άρη να «ταξιδεύει», από τώρα μέχρι τον τρίτο προκριματικό του Conference League!

Βασίλης Μάστορας19 Ιουλίου 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που το συναίσθημα παρασύρει τη λογική και τότε γίνονται τα περισσότερα λάθη. Είναι όμως εύκολο να το γράφεις, αλλά δύσκολο να γίνει πράξη. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σφυγμοί είναι στο κόκκινο.

Ο Άρης χθες έμαθε την αντίπαλο του στον γ’ γύρο του Conference League και η κλήρωση ήταν ό,τι το χειρότερο. Υπήρχαν πολλές ομάδες που ήταν στα μέτρα του, αλλά η τύχη έσπρωξε τους «κίτρινους» στην αγκαλιά της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ομάδα η οποία λογικά θα είναι αυτή που θα προκριθεί σε βάρος της Ζίρα. Αν υπάρχει κάτι καλό είναι ότι ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. 

Η κλήρωση δε σημαίνει καταστροφή για τον Άρη, αλλά όλα θα ήταν καλύτερα αν αντιμετώπιζε μία μικρότερης δυναμικής ομάδα. Από τη στιγμή που έτσι τα έφερε η τύχη θα πρέπει να προετοιμάζεται γι’ αυτόν τον αγώνα. Θα ήταν όμως λάθος του να τον σκέφτεται από τώρα. Έχει μπροστά του δύο αγώνες με τη Γκόμελ και σ’ αυτούς θα πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή του. 

Η αποστολή του θεωρητικά έχει μικρό βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό θα το σιγουρέψει ο Άρης μετά το τέλος των 180 λεπτών. Όταν θα έχει στο δισάκι του την πρόκριση. Μέχρι τότε η ομάδα που έχει περίσσιο ταλέντο και ρόστερ βαρύτερο από αυτό της Γκόμελ θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη την υπεροχή της. Σε κάποια άλλη χρονική περίοδο δεν θα έμπαινε σε συζήτηση ποια ομάδα θα προκριθεί. Τώρα όμως που ο Άρης ψάχνει τα πατήματα του η υπεραισιοδοξία μπορεί να του βγει ξινή. Κι αν συμβεί αυτό, θα είναι καταστροφή για τους «κίτρινους», κι όχι η χθεσινή κλήρωση για τον γ’ προκριματικό.

Μέχρι τον πρώτο αγώνα της επομένης φάσης (4/7) θα απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες και τέσσερις μέχρι τον δεύτερο (11/7). Χρόνος ο οποίος θα είναι σύμμαχος για τους «κίτρινους». Οπότε τα… ρέστα στους αγώνες με την Γκόμελ.

FOCUS

Οι άνθρωποι του μπασκετικού Ηρακλή από τη στιγμή που η συμμετοχή της ομάδας στην Α2 είναι κομματάκι δύσκολη υπόθεση, «ψάχτηκαν» για ΑΦΜ ομάδας με έδρα περιφερειακά του νομού Θεσσαλονίκης, για να αγοράσουν τον ΑΦΜ και να αγωνιστούν οι «κυανόλευκοι» στη Β’ Εθνική. Εισέπραξαν όμως ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», γιατί υπάρχουν και παράγοντες που δεν προδίδουν την… αθλητική τους αγάπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.