Θα είναι μεγάλο λάθος αν χάσουν την ευκαιρία

Δημήτρης Μπούζας08 Δεκεμβρίου 2022

Το κλίμα είναι καλό. Έχει επιστρέψει η ψυχολογία και μαζί της η αισιοδοξία και η ελπίδα πως υπάρχει η ευκαιρία να μην χαθεί η χρονιά. Μπορεί ο ένας στόχος να χάθηκε, αλλά παραμένουν όρθιοι και προσιτοί οι άλλοι δύο. Το ότι η ομάδα βρέθηκε σχεδόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα εκτός διεκδίκησης του τίτλου, είναι ένα θέμα που πρέπει να μπει αυτή τη στιγμή στην άκρη και να παραχωρήσει την θέση του, στην προσπάθεια που επιβάλλεται να καταβληθεί για την κατάκτηση της 2ης θέσης και του κυπέλλου.

Όπως προαναφέραμε για αυτούς τους εναπομείναντες σημαντικούς στόχους, οι προοπτικές είναι θετικές. Θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε αν όχι ιδανικές αλλά μια μεγάλη ευκαιρία για τον Λουτσέσκου και του παίκτες του. Αν θέλετε και για τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ», από τη στιγμή που και η διοίκηση έχει το χρέος, γιατί όχι και την μεγάλη ευθύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στη διάρκεια της διακοπής που δεν ολοκλήρωσε ακόμη τον κύκλο της, ο κόουτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να διαπιστώσει πράγματα που είτε του είχαν «διαφύγει», είτε τα προσέγγισε και τα εκτίμησε λαθεμένα.

Το ομολόγησε βέβαια στις τελευταίες δηλώσεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κατάλαβε ότι αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από ότι νόμιζε παίκτες, ικανούς να τον βοηθήσουν. Φυσικά μέσα στον δικαιολογημένο ενθουσιασμό του, ξέχασε πως αυτούς τους είχε από την πρώτη στιγμή. Το γιατί τώρα έγιναν χρήσιμοι ύστερα από τόσο καιρό, δεν είναι ένα θέμα της στιγμής. Πάμε όμως στο προκείμενο αλλά και στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το γεγονός του πως εκτιμούν μερικοί την κατάσταση σήμερα και τις προοπτικές που υπάρχουν, για να πορευτεί η ομάδα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. 

Κι αυτό, γιατί στο συγκεκριμένο κρίσιμο σταυροδρόμι, διαπιστώνεται ένας συντονισμός (;) μιας προσπάθειας ώστε να σπρώξουμε μακριά από την Τούμπα, την σημαντική προοπτική της μεταγραφικής ενίσχυσης του ρόστερ. Επικοινωνιακά την επιχείρηση την έχουν αναλάβει οι γνωστοί σιτιζόμενοι και αφελείς της ενημέρωσης, οι οποίοι επικεντρώθηκαν μονοδιάστατα στο να πείσουν τον κόσμο, ότι το ρόστερ που διαθέτει σήμερα η ομάδα, είναι υπερπλήρες! Στην προσπάθεια τους βρίσκουν αρωγούς και κάποιους εντός των τειχών της Τούμπας, οι οποίοι «βάζουν πλάτη» σε αυτόν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, με τους υπαινιγμούς και τα μισόλογα τους.

Δυστυχώς για τους τελευταίους, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε ένας σοβαρός κριτής και γνώστης των δυνατοτήτων και των υποχρεώσεων της ομάδας, που να μην θεωρεί ότι η στήριξη του σημερινού ρόστερ απλά και καταλυτικά θεωρείται και είναι πολύτιμη. Ναι, το κλίμα είναι πολύ καλό. Ομως αυτό δεν αρκεί από μόνο του να δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται το ρόστερ, για να τα βγάλει πέρα στη μεγάλη μάχη που θα δώσει σε δύο μέτωπα.

Άλλωστε στην διάρκεια και στα πολύ δύσκολα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόουτς τόνιζε χαρακτηριστικά πως θέλει τρεις ποιοτικές προσθήκες, λέγοντας συγκεκριμένα για έναν φορ, για ένα δεκάρι και για έναν μέσο. Και ο τεχνικός διευθυντής ήταν σύμφωνος. Μάλιστα ο τελευταίος προχθές μόλις στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του και αναφερόμενος στα μεταγραφικά, χαρακτήρισε τη μεταγραφή σαν «γάμο», προφανώς για να δείξει το μέγεθος των δυσκολιών που προκύπτουν κατά την διάρκεια της.

Βέβαια λησμόνησε να μας πει πόσες φορές «αρραβωνιάστηκε» μέχρι τώρα με τον Φάμπιο Μαρτίνς. Επαναλαμβάνουμε ότι όλες οι ενδείξεις που ξεκινούν από την συντονισμένη προσπάθεια των σιτιζόμενων και αφελών της ενημέρωσης και αβαντάρονται από τα μισόλογα και τους υπαινιγμούς εκείνων που θα έπρεπε να εκτιμήσουν σοβαρά την κατάσταση, οδηγούν σε μία διαπίστωση πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπρώχνουν την αναγκαία μεταγραφική ενίσχυση μακριά από τον ΠΑΟΚ.

Καταλήγοντας, μένουμε σταθεροί στην δική μας άποψη όπως το κάναμε άλλωστε και πάρα πολλές φορές στο παρελθόν (και δικαιωθήκαμε), σε όποιο σοβαρό κίνδυνο διέτρεχε ο ΠΑΟΚ και στην επισήμανση μας ότι θα είναι μεγάλο λάθος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τον δικέφαλο. Ελπίζουμε να διαψευστούμε αυτή τη φορά. Ομως ενημερώνουμε σε όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία του περίεργου και επικίνδυνου εφησυχασμού, ότι θα μοιραστούν μεγάλες ευθύνες αν δεν δικαιωθούν στις παρασκηνιακές τους μεθοδεύσεις.

ΥΓ: Πολύ γέλιο γίνεται με τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στον αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω. Ας έιναι καλά οι επιτελείς του λιμανιού, γιατί στα τόσο δύσκολα που περνάμε, έρχονται για να μας αλλάξουν ψυχολογία και να μας διασκεδάσουν. Βέβαια τώρα δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και παρέμβαση να αλλάξει το ιστορικό μότο του πατέρα Σπάθα. Κι αυτό, γιατί είναι λίγο δύσκολο από τη στιγμή που είναι αδύνατο να... κερδίσουν και οι δύο αγαπημένες ομάδες, αλλά και όλοι οι άλλοι που θα έπρεπε να πάνε να γα...θουν, έχουν συνηθίσει και βαρεθεί με τα όσα φαιδρά συμβαίνουν κάθε τόσο στο φουρτουνιασμένο λιμάνι.

ΥΓ2: Περιμένουμε ακόμη μια απάντηση από τον συμπαθέστατο Μπότο (ερώτηση που έπρεπε να του γίνει) τι ήταν και ποια ήταν αυτά για τα οποία διαφώνησε και μάλιστα πολλές φορές με τον Λουτσέσκου. Κι αυτό για να λυθεί η οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορεί να γίνει, μην τυχόν και όλα αυτά είχαν σχέση με το γεγονός που ο ΠΑΟΚ βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου του πρωταθλητή από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.