Θα είναι πολύ κρίμα αν ο Ιβάν κλείσει την κάνουλα γιατί χρειάζονται κι άλλοι

Στέλιος Γρηγοριάδης04 Ιουλίου 2022

Τρεις δεν κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνουν και, μετά τη λήξη του δανεισμού τους, αποτέλεσαν παρελθόν. Είναι ο Ακπομ, ο Μιτρίτσα και ο Σίντκλει. Αλλοι τρεις αποχώρησαν με τιμές και δόξες, χωρίς να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους. Είναι ο Πασχαλάκης, ο Βαρέλα και ο Κρέσπο. Και για ακόμη τρεις ψάχνουν ομάδα, μήπως και τους πουλήσουν. Είναι ο Μουργκ, ο Τέιλορ και ο Ζαμπά. 

Αν όλοι πουληθούν, μιλάμε για εννιά παίκτες. Και οι θέσεις που θα αδειάσουν τελικά θα είναι δέκα, αφού δεν πρόκειται να παραμείνει ο Νινούα, ίσως γίνουν μάλιστα και έντεκα, αν ο Λάμπρου, που μετέχει στην προετοιμασία, δεν καταφέρει να πείσει τον Λουτσέσκου για τη χρησιμότητά του. Καθόλου έξω δεν έπεσα, γράφοντας πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια ενδεκάδα νέων ποδοσφαιριστών – και λίγοι θα είναι. Και σήμερα προβλέπω ότι θα αποκτηθούν περισσότεροι από έντεκα γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα παραμείνουν στο ρόστερ όλοι όσοι θα “βγάλουν” το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. 

Ηδη, αποκτήθηκαν έξι. Κοτάρκσι, Ράφα Σοάρες, Ρικάρντο, Κουαλιάτα, Ντάντας και Κάργας. Μαζί με τον Νάσμπεργκ, που έχει υπογράψει, επτά. Επεται, λοιπόν, πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία έναν πολύ καλό εξτρέμ (γι’ αυτό επιμένει ο Μπότο στον Νάρει), χρειάζεται οπωσδήποτε έναν πολύ καλό σέντερ φορ, είτε πουληθεί ο Τσόλακ είτε όχι, ίσως χρειαστεί και έναν ακόμη στόπερ και έναν ακόμη τερματοφύλακα, πράγμα που θα φανεί από τις εντυπώσεις που θα αφήσουν οι νεοφερμένοι σ’ αυτές τις θέσεις.

Αν ο Ιβάν δεν κλείσει την κάνουλα, θα αποκτηθούν αρκετοί ακόμη παίκτες. Αλλά η δυστοκία των τελευταίων ημερών με οδηγεί στην υποψία ότι ο πρόεδρος γύρισε τη στρόφιγγα. Θα φανεί. Θα είναι κρίμα, όμως, αν συμβεί αυτό, γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάποιες ακόμη ποιοτικές κινήσεις για να γίνει και πάλι η ομάδα που θα μπορεί να κατακτήσει το νταμπλ και να εξασφαλίσει συμμετοχή σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ… Βέβαια, υπάρχουν και οι νεαροί από τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ. 

Αν κάποιοι από αυτούς μείνουν στο ρόστερ, ουσιαστικά θα είναι νέες προσθήκες. Εσωτερικές μεταγραφές. Το ερώτημα είναι σε πόσους θα αποφασίσει να ποντάρει ο Λουτσέσκου, ο οποίος, υπό την πίεση της κατάκτησης τίτλων, προτιμά πάντα να στηρίζεται κυρίως σε έμπειρους. Ναι, η βελτιώση των πιτσιρικάδων είναι μια σημαντική δουλειά, αλλά όταν όλο το σύστημα ΠΑΟΚ, από τον Ιβάν μέχρι τον πιο χαλαρό φίλαθλο, ζητούν Πρωτάθλημα, Κύπελλο, συν καλή πορεία στην Ευρώπη, ακόμη πιο σημαντική αποστολή για τον προπονητή είναι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

ΥΓ. Αν τυχόν ο φετινός προσανατολισμός είναι απλά το “χτίσιμο” ομάδας με τους πολλούς νεαρούς και όχι απαραίτητα η κατάκτηση τίτλων, μήπως θα έπρεπε να εξηγηθεί αυτό επισήμως στον κόσμο του ΠΑΟΚ; Και μήπως η εξήγηση πρέπει να γίνει εδώ και τώρα και όχι αν και εφόσον πέσουν οι πρώτες κατραπακιές; Αν, λέμε. Μήπως, λέμε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.