Θα είναι Πάλμα-Καμαρά το αντίδοτο στο επιθετικό πρόβλημα του Αρη;

Βασίλης Μάστορας17 Ιανουαρίου 2023

Ο προχθεσινός αγώνας του Αρη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», μπορεί να θεωρηθεί κι ως ένα crash test για τον αυριανό αγώνα του Κυπέλλου. Υπό μία έννοια βεβαίως, γιατί ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για αγώνες Κυπέλλου οι οποίοι βγάζουν νικητή μετά από 180 λεπτά, στην καλύτερη περίπτωση.

Εχω την άποψη ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι διαφορετικός απ’ αυτόν της προηγούμενης Κυριακής. Κι αυτό γιατί οι προπονητές θα επιχειρήσουν να αλλάξουν πράγματα. Ο Αρης κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται με τρία «10άρια» βάζοντας ο Πάρντιου μαζί Ετέμπο, Νταμπό και Νταρίντα. Ο Αρης με τον τρόπο αυτό απέκτησε υπεροπλία στον χώρο του κέντρου η οποία ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα, στα πρώτα 45 λεπτά. Αρα ο Αγγλος έχει λύση για το ανασταλτικό κομμάτι και από τη στιγμή που του βγήκε το πλάνο δεν έχει αξία να το αλλάξει. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει στο επιθετικό κομμάτι. 

Εκεί όπου ο Αρης συνεχίζει να δείχνει ότι δεν έχει αξιόπιστο πλάνο. Η προχειρότητα στο «χτίσιμο» σοβαρής τελικής προσπάθειας είναι χαρακτηριστικό της ομάδας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Αποτέλεσμα; Να μην αξιοποιεί ούτε την υπεροχή της. Αρα αυτό είναι το ερώτημα για τα 90 λεπτά του αυριανού αγώνα Κυπέλλου και όχι μόνο, καθώς ο Αρης έχει βαρύ πρόγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα. Το κύριο μέλημα του όμως είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθώς η κατάκτηση τού Κυπέλλου φαντάζει τουλάχιστον ως ποιο βατός στόχος. 

Αρα αύριο θα πρέπει ο Πάρντιου να βρει το αντίδοτο στο πρόβλημα του γκολ. Σε αγώνες όπως αυτός με τον Ολυμπιακό οι ευκαιρίες δε δημιουργούνται με το… τσουβάλι. Οπότε οι λίγες θα πρέπει να αξιοποιούνται. Ο Πάρντιου στηρίζει πολλά σε Πάλμα και Καμαρά. Θεωρητικά η παρουσία τους μαζί με τον Γκρέι θα δώσει επιθετική ορμή στον Αρη και ίσως τον κάνει και περισσότερο αποτελεσματικό. Θεωρητικά το σχήμα δίνει ελπίδες, όλα όμως θα κριθούν στην πράξη.

FOCUS

Αξίζει 1000 ευρώ η ζωή ενός αθλητή; Σαφώς και όχι. Γιατί λοιπόν όλοι οι Αθλητικοί Σύλλογοι δεν φροντίζουν να έχουν έναν απινιδωτή στις εγκαταστάσεις τους, ώστε να σώσουν μία ζωή όποτε κι αν χρειαστεί, έχοντας βεβαίως εκπαιδεύσει κάποιο άτομο για τη χρήση του;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.