Θα δούμε άλλο πρωτάθλημα μετά το Μουντιάλ, μοιάζει αδύνατο να διατηρηθούν οι ίδιες ισορροπίες

Δημήτρης Κανελλάκης17 Νοεμβρίου 2022

Λένε πολλοί ότι θα είναι... άλλο πρωτάθλημα αυτό που θα δούμε όταν τελειώσει το Μουντιάλ και ξαναρχίσει η Super League. Μπορεί και να είναι έτσι. Δεν αποκλείεται. Κακά τα ψέματα, όταν υποχρεώνεται μια ελληνική ομάδα, μέσα στο χειμώνα, κάτι που δεν το έχει ξανακάνει ποτέ, να μένει χωρίς αγωνιστική δράση για πέντε εβδομάδες, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είναι όταν κληθεί να παίξει και πάλι.

Εκφράζεται, για παράδειγμα, η άποψη ότι δεν είναι καθόλου καλή για τον ΠΑΟ αυτή η διακοπή. Ότι μπορεί να του στοιχίσει. Να τον βγάλει από το ρυθμό του και να του δημιουργήσει δυσκολίες τις οποίες δεν θα αντιμετώπιζε, με συνέπεια να δοθούν ευκαιρίες στους διώκτες του.

Εκφράζεται, επίσης, η άποψη ότι αυτή η διακοπή θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ότι θα τα καταφέρει στη διάρκεια αυτών των πέντε εβδομάδων να λύσει τα τεράστια αγωνιστικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν από την αρχή του πρωταθλήματος και πως θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικός. Μια παρόμοια ανάλυση γίνεται και για τον Άρη, ενώ για τον ΠΑΟΚ, όπως και για την ΑΕΚ, οι περισσότεροι πιστεύουν πως ούτε κρύο ούτε ζέστη αυτή η διακοπή.

Αυτή, βέβαια, είναι μια συζήτηση σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, είναι κάποιες εκτιμήσεις και προβλέψεις που γίνονται και για τις οποίες μόνο όταν έρθει η ώρα θα ξέρουμε αν είναι κοντά στην πραγματικότητα ή όχι. Ως προς το ποιους, εννοώ, θα ευνοήσει και σε ποιους θα προκαλέσει προβλήματα.

Πάντως, να διατηρηθούν οι ισορροπίες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, δηλαδή, μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο. Θα είναι έκπληξη αν παραμείνει ως έχει η κατάσταση, όταν στις 21 Δεκεμβρίου η Super League ξαναρχίσει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.