Θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Γιώργος Στράντζαλης18 Ιανουαρίου 2023

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Στράντζαλης

Πρώτη πράξη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σήμερα (19:00) για τον Αρη, που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Βέβαια, πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό 90άλεπτο συγκριτικά με εκείνο του Πρωταθλήματος, ειδικά ως προς την προσέγγισή του αλλά της σημασίας του γιατί πρόκειται για ματς στόχου καθώς υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα. 

Από πλευράς απαιτήσεων είναι παρόμοιο, ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι θα χρειαστεί σήμερα να κάνουν το κάτι παραπάνω και να είναι σίγουρα λιγότερο επιπόλαιοι και πιο αποφασιστικοί στο παιχνίδι του. Ο Αρης μπορεί να ηττήθηκε στο ματς της προηγούμενης Κυριακής από τον Ολυμπιακό, κέρδισε όμως το δικαίωμα να πιστεύει ότι εφόσον διατηρήσει στοιχεία της συμπεριφοράς και της πειθαρχίας που είχε στην άμυνα και γίνει πιο ουσιαστικός στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου, έχει τη δυνατότητα να βάλει τις βάσεις για να παίξει την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη.

Στη μίνι προετοιμασία της ομάδας επί Αθηναϊκού εδάφους τα προηγούμενα 24ώρα, ο Άλαν Πάρντιου αλλά και και ο Θόδωρος Καρυπίδης στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ζήτησαν πίστη και τόλμη. Στοιχεία που θα χρειαστούν σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή πρώτη μάχη του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Βρετανός προπονητής δεν θα έχει στο πλάνο του τον Μπράιαν Νταμπό, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό στη γάμπα και έμεινε εκτός αποστολής. Η απουσία του έρχεται σε κακό timing αφού είναι φανερό ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και σίγουρα στοιχειοθετεί απώλεια. 

Επίσης, αναγκάζει τον Πάρντιου ν’ αλλάξει και πάλι τα πλάνα του, με τις επιλογές του βέβαια να είναι συγκεκριμένες. Το πιθανότερο είναι να μετατοπιστεί στον άξονα ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Ετέμπο (ως μοναδικός κόφτης) και τον Νταρίντα, ενώ ένα άλλο σενάριο -που έχει όμως λιγότερες πιθανότητες – είναι να χρησιμοποιηθεί ο Μάνου στον άξονα και να παραμείνει ο Αργεντίνος στα άκρα. Η τετράδα στην άμυνα δεν θ’ αλλάξει, ενώ η τριάδα της επίθεσης αναμένεται να έχει νέα πρόσωπα. 

Πιθανόν να επιστρέψει ο Ιτούρμπε στο αρχικό σχήμα, παίζοντας στην αριστερή γραμμή, ενώ “παίζεται” και η παρουσία του Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Γκρέι, προκειμένου ο Αρης να είναι πιο “γρήγορος” στο ανοιχτό γήπεδο που έδειξε ότι έχει την ποιότητα για να χτυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Θέση διεκδικεί και ο Λουίς Πάλμα, ωστόσο το πιθανότερο είναι ο Πάρντιου να κρατήσει τον Ονδουριανό στον πάγκο έτσι ώστε να αποτελέσει ένα “δυνατό χαρτί” για τον Αρη στην εξέλιξη του αγώνα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Καμαρά καθώς ακόμη δεν έχει τον αγωνιστικό ρυθμό για να μπει στο αρχικό σχήμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.