TETRALUX: Γιατί βγαίνουμε κερδισμένοι επιλέγοντας τα προϊόντα της

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Αναστάσιος Τζέλος (διευθύνοντας σύμβουλος της βιομηχανίας χρωμάτων TETRALUX) και μίλησε για την ελληνική βιομηχανία παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών και επεσήμανε γιατί πρέπει να την επιλέξουμε ώστε να βγούμε... κερδισμένοι.

«Η TETRALUX είναι μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών, είναι εγκατεστημένη στην βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο σε ιδιόκτητες εγκαταστήσεις 7000 τμ και σύντομα θα έχουμε στην διάθεση μας ακόμη ένα χώρο 2000 τετραγωνικών μέτρων που πρόσφατα αγοράσαμε και τώρα ανακαινίζουμε.

Ο μηχανολογικόςμας εξοπλισμός είναι αυτοματοποιημένος και το χημείο μας διαθέτει όργανα τελευταίας τεχνολογίας με τα οποία ελέγχονται όλα τα παραγόμενα προϊόντα.

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη κατά iso 9001 και iso 14001 και είναι εναρμονισμένη με όλες τις νομοθεσίες της ευρωπαϊκής ένωσης».

Για το που μπορεί να βρει κανείς προϊόντα της TETRALUX:

«Προϊόντα της TETRALUX μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα χρωμάτων και στις μάντρες οικοδομικών υλικών σε όλη την Ελλάδα καθώς βέβαια και στο διαδίκτυο μέσω των πελατών μας που χρησιμοποιούν e-shop».

Αν έχει πωλήσεις και στο εξωτερικό:

«Βεβαίως μεγάλο μέρος των πωλήσεων μας είναι στην βόρεια Ευρώπη στις βαλκανικές χώρες και την Κύπρο».

Τι έχει η TETRALUX και θα πρέπει να την επιλέξουμε:

«Εκτός των κοινών χρωμάτων (πλαστικά, ακρυλικά ,μονωτικά, βιομηχανικά χρώματα, πυράντοχα, τεχνοτροπίες κ.τ.λ. )η TETRALUX καινοτομεί και ξεχωρίζει σε τρείς ομάδες προϊόντων που είναι οι εξής: τα ενεργειακά χρώματα και το σύστημα θερμοπροσοψης , τα χρώματα κιμωλίας και τα αντιμικροβιακά χρώματα.

Όλοι έχουμε ακούσει λίγο πολύ για την θερμοπρόσοψη και τα οφέλη της,εμείς λοιπόν έχουμε τo σύστημα θερμοπρόσοψηςτης TETRALUXπου είναι πιστοποιημένο κατά ETAG 4. Επίσης, παράγουμε και διαθέτουμε στην αγορά εδώ και χρόνια τους έτοιμους ακρυλικούς σοβάδες θερμοπρόσοψης, Sovalux και Tetracryl, που είναι πιστοποιημένοι και μπορούν να συνδυαστούνάριστα και με τα μονωτικά υλικά άλλων εταιριών.

Ότι πολύ απλά μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα δικό του σύστημα θερμοπρόσοψης επιλέγοντας πχ την πολυστερίνη ή τον πετροβάμβακα μιας άλλης εταιρίας της επιλογής του και να εφαρμόσει πάνω σε αυτά τους δικούς μας έτοιμους ακρυλικούς σοβάδες Tetracryl ή Sovalux

Επίσης στην ίδια ομάδα ανήκουν τα ενεργειακά χρώματα THERMOLUX που παράγουμε και η χρήση τους είναι για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους αλλά και ταράτσες. Είναι βασισμένα στην νανοτεχνολογία και μας εξασφαλίζουνοικονομία χειμώνα και καλοκαίρι».

Αν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για την εφαρμογή:

«Όχι όχι εφαρμόζονται όπως όλα τα κοινά χρώματα και πιστέψτε με κύριοι η διαφορά στην θερμοκρασία είναι αισθητή. Γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται απόσβεση των χρημάτων που έχουμε δώσει για το σύνολο της βαφής. Η τιμή τους είναι παρόμοια με αυτές των υψηλής ποιότητας χρωμάτων και σίγουρα αξίζει αυτή η επένδυση».

Τι είναι τα χρώματα κιμωλίας:

«Τα χρώματα κιμωλίας TETRALUXείναι ειδικά σχεδιασμένα χρώματα όπου πάρα πολύ εύκολα μόνοι μας μπορούμε να μεταμορφώσουμε σε πραγματικό έργο τέχνης την παλιά ντουλάπα μας, το παλιό ξύλινο τραπέζι, το γυάλινο βάζοκαι γενικά ότι αντικείμενο ή έπιπλο έχουμε.

Συμπληρωματικά υπάρχουν χρωματιστά κεριά και βερνίκια που αφενός προστατεύουν την επιφάνεια , αφετέρου προσδίδουν στυλvintage και διχρωμίες χωρίς τρίψιμο ,αυτό που λέμε και στο διαφημιστικό σποτ ότι βγάζουν τον καλλιτέχνη από μέσα μας είναι μία πραγματικότητα».

Αν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική για να τα εφαρμόσεις:
«'Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα εγγυημένο, επίσης έχουμε δημιουργήσει στο κανάλι της TETRALUX στο YouTubeμια σειράβίντεο που δείχνουν βήμα προς βήμα την εφαρμογή».

Τι ακριβώς είναι τα αντιμικροβιακά χρώματα;

«Είμαστε πολύ περήφανοι για δύο προϊόντα της TETRALUX,τονίζω μοναδικά στην Ελλάδαπου σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την εταιρία PLINNANOTEXNOLOGYΑΕ που αποτελεί τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το SEPTOLUX και το ANTISEPTIC. Και τα δύο είναι προϊόντα που βασίζονται στην νανοτεχνολογία. Περιέχουν νανοσωματίδια αργύρου και όχι χημικά πρόσθετα. Να πω ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες του αργύρου δεν είναι μύθος και μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο άργυρος έχει πραγματικά ιατρικά οφέλη.

Τα νανοσωματίδια αυτά λειτουργούν σαν αποθήκες ιόντων αργύρου πουέχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούνται όταν έρχονται σε επαφή με μούχλα, βακτήρια, μικρόβια και να τα καταστρέφουν.Η ιδιότητα τους αυτή τους προσφέρει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια δράσης και αποτελεί την μεγάλη τους διαφορά από τα κοινά αντιμικροβιακά και αντιαλλεργικά χρώματα.

Το SEPTOLUX που είναι ευρείας κατανάλωσης είναι κατά βάση ένα άοσμο πλαστικό χρώμα άριστης ποιότητας με μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο εμπλουτισμένο με νανοσωματίδια αργύρου.

Επιβάλλεται ας μου επιτραπεί η έκφραση να βάψουμε με SEPTOLUX το παιδικό δωμάτιο, το δωμάτιο που φιλοξενούμε τον παππού και την γιαγιά, τον παιδικό σταθμό που διευθύνουμε, το ιατρείο μας, το εστιατόριο μας. Με δύο λόγια βάφουμε κάθε χώρο που απαιτεί αυξημένες συνθήκες υγιεινής.

Το ANTISEPTIC(που είναι το δεύτερο προϊόν )είναι μια βελουτέ ριπολίνη νερού η οποία έχει εμπλουτιστεί και αυτή με νανοσωματίδια αργύρου.Αντέχει στο πλύσιμο ακόμη και με καθαριστικά απολύμανσης που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις και σκληρή χρήση όπως νοσοκομεία, χώρους επεξεργασίας και παρασκευής τροφίμων, ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Όσον αφορά τις ιδιότητες σημειώστε ότι το SEPTOLUX και το ANTISEPTIC έχουν περάσει όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και έχουν πιστοποίηση από τον αγγλικό φορέα IMSL

Είναι φορέας που εξειδικεύεται σε θέματα δράσης κατά των μικροβίων. Όσον αφορά το κόστος η διαφορά τους είναι ελάχιστη από τα κοινά χρώματα.

Εμείς στην TETRALUX είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι στις ευπαθείς ομάδες για αυτό και εκδίδουμε ειδικές εκπτωτικές κάρτες σε συλλόγους ευπαθών ομάδων που θέλουν να βάψουν με αντιμικροβιακά χρώματα».

Για τις νέες χρωματικές τάσεις του 2022:

«Η TETRALUX έχει δημιουργήσει πρόσφατα μία νέα παλέτα χρωμάτων τις χρωματικές αισθήσεις .Για τους εσωτερικούς χώρους εκτός από τα παστέλ χρώματα υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε ofwhite αποχρώσεις που είναι διαχρονική επιλογή .Για τους εξωτερικούς τοίχους η επιλογή έγινε με ιδιαίτερη βαρύτητα σε γήινες αποχρώσεις. Ένα σπίτι ντυμένο με γήινα χρώματα φαίνεται πιο ζεστό τον χειμώνα και πιο φωτεινό το καλοκαίρι.

Εκτός από τα παραπάνω βέβαια υπάρχει στην παραγωγή μας και μία μεγάλη γκάμα τεχνοτροπιών της TETRALUX που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο σας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.