«Ετσι έζησα την τραγική νύχτα με τον Στέφανο Χίο»

Metrosport Team27 Ιουλίου 2020

Ο γιατρός και προσωπικός φίλος του Στέφανου Χίου, Σταύρος Χάντζος περιγράφει στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του ο εκδότης και δημοσιογράφος. Ηταν άλλωστε ο άνθρωπος στον οποίο πρώτα τηλεφώνησε η σύζυγος του Χίου μετά την τρομοκρατική επίθεση. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα είδα όλα. 2.20 δέχτηκα τηλέφωνο από τη γυναίκα του και μου λέει τρέξε πυροβόλησαν τον Στέφανο. Μου λέει αιμορραγεί και τον έστειλαν στον ΚΑΤ. Τρέχω αμέσως για να τον δω. Ευτυχώς έπεσε σε χέρια πολύ καλών γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Η μία σφαίρα πέρασε παράλληλα προς την αριστερή καρωτίδα, ένα σκάσιμο 2 εκατοστών και έφυγε. Τη δεύτερη σφαίρα δέχτηκε στο ύψος της καρδιάς. Πέρασε από πλάγια τους πνεύμονες και βγήκε από τον αριστερό βραχίονα. Θλιβερή κατάσταση για όλη την Ελλάδα αυτό το περιστατικό. 35 χρόνια είμαι γιατρός, τέτοιο μαφιόζικο χτύπημα εκτέλεσης δεν έχω ξανά δει. Θα το κυνηγήσω όσο μπορώ. 

Πρέπει να βρεθούν οι κουκουλοφόροι και οι ηθικοί αυτουργοί. Και εγώ πρέπει να προσέχω τι λέω γιατί δεν είναι καλά τα πράγματα. Εγώ τον άφησα γύρω στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο. Μου τηλεφώνησαν ανώτεροι της αστυνομίας. Μετά τον καθαρισμό των τραυμάτων, θα μιλήσει στους αστυνομικούς για να περιγράψει όσα έγιναν. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Τον Στέφανο τον γνωρίζω από το 1988. Δεν μπορώ να πω ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την δολοφονική επίθεση. Τα χτυπήματα δεν ήταν προειδοποίηση. Είμαι πολύ στεναχωρημένος με αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς σώθηκε ο Στέφανος. Έχω αναστατωθεί. Είχε ζητήσει πριν από καιρό προστασία. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, του την πήραν. Το ξανά λέω πρέπει να βρεθούν οι δράστες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.