Τέτοιες νίκες φτιάχνουν τις ομάδες

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Νοεμβρίου 2021

Αμφιβολία δεν υπήρχε, γιατί (τουλάχιστον) στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ο Αρης είχε επιβεβαιώσει ότι ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτό που λέμε «ομάδα».

 Τέτοιες νίκες όμως λειτουργούν υποστηρικτικά σ’ αυτό που έχει δημιουργήσει ο Ακης Μάντζιος διότι αναδεικνύουν την προσωπικότητα αυτού του συνόλου. 

Γιατί δεν είναι τόσο εύκολη η διατήρηση της συγκέντρωσης έπειτα από (περίπου) ωριαία διακοπή και κυρίως σ’ ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλής έντασης και σε μια μπαρουτοκαπνισμένη ατμόσφαιρα. 

Αγωνιστικά, ο Αρης απέδρασε από τον Βόλο γιατί ήταν πιο ουσιαστικός, είδε τον Ματέο Γκαρσία να φοράει τον μανδύα που (ορθώς) αποβλήθηκε (και) ο Μπερτόγλιο και να γράφει το 3ο σερί καλό παιχνίδι του. 

Γιατί επίσης, ο Μπαντού Ντιαγέ θύμισε αρκετά τον ποδοσφαιριστή των φιλικών αγώνων με την κυριαρχική παρουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτοί «έραψαν» το κουστούμι των περισσοτέρων επιθέσεων του Αρη.

Οι «κίτρινοι» δεν πλήρωσαν στον βαθμό που θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει τις αμυντικές αδυναμίες τους και τη δυσκολία ελέγχου του Φαν Βέερτ. 

Ο Ολλανδός παραμένει ένας εξαιρετικός επιθετικός με τρομερές κινήσεις στον χώρο, αλλά από φυσικός ηγέτης εξελίχθηκε σε μοιραίος λόγω της απώλειας (τουλάχιστον) δύο κλασικών ευκαιριών πέραν του ότι σε αρκετές περιπτώσεις ήταν εκτεθειμένος.

Εν τέλει, ο Αρης κέρδισε ένα παιχνίδι το οποίον τον διατηρεί εκεί που θέλει να είναι (εφόσον του επιστραφούν οι βαθμοί) και απέναντι σε μια ομάδα η οποία (από το πουθενά) έχει γίνει μισητή για τον κόσμο της. Αυτό οφείλεται (και) στον Αχιλλέα Μπέο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις φιλίες που προτάσσει. 

Προφανώς είναι πολύ άσχημα αυτά που έλαβαν χώρα εντός κι εκτός του Πανθεσσαλικού Σταδίου με τους οπαδούς του Άρη να κινούνται εναντίον του Μπέου και να ακολουθεί ξύλο μεταξύ αυτών και των ατόμων ασφαλείας του, αλλά όλ’ αυτά θα είχαν αποτραπεί με μια απλή απόφαση. 

Αυτή δεν λήφθηκε για να ακολουθήσουν σκηνές ροκ εντός κι εκτός του γηπέδου οι οποίες προφανώς και δεν τιμούν κανέναν. Αυτό δεν έγινε πριν μια εβδομάδα όπου οι φίλοι της ΑΕΚ κάθισαν αναπαυτικά στα καρεκλάκια του Πανθεσσαλικού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.