“Τέτοιες διαιτησίες, σαν του Μπριχ, θέλουμε πάντα”

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση των εκπροσώπων του Δικεφάλου, των μελών της τεχνικής ηγεσίας και γενικότερα της πλειοψηφίας των παικτών για την διαιτησία του Φέλιξ Μπριχ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Μπριχ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο παιχνίδι, επέτρεψε να παιχθεί κανονικά ποδόσφαιρο και δεν χαρίστηκε σε κανέναν απολύτως, δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως ο ρόλος του διαιτητή πρέπει να είναι ξεκάθαρος.

Αυτή η διαιτησία του Μπριχ, ανεξάρτητα από την απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ (όλοι στο στρατόπεδο του Δικεφάλου εξέφρασαν την στεναχώρια τους για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κέρδισε) δικαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιμονή της διοίκησης του ΠΑΟΚ για την έλευση ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά την χρήση του VAR, όταν ακόμη υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και άλλες ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί ήταν ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα, που ζητούσε επισήμως την παρουσία ξένων διαιτητών (από την κατηγορία Elite κυρίως) στα ντέρμπι, αλλά και σε αρκετά ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου. Όπως και για την επιμονή της χρήσης του VAR. Δικαιολογημένα λοιπόν, χθες εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ έλεγαν με νόημα: “Τέτοιες διαιτησίες, σαν του Φέλιξ Μπριχ θέλουμε στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και σε όλα τα παιχνίδια. Με τέτοιες διαιτησίες, μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας φίλαθλος, την μεγάλη διαφορά. Πλέον δύο ομάδες έχουν την δυνατότητα να παίζουν ποδόσφαιρο σε καθαρό χρόνο σε σύγκριση με την σκοπιμότητα που συνήθως παρατηρείται σε αρκετά παιχνίδια με εσκεμμένες καθυστερήσεις. Εκεί που αρκετές ομάδες έχουν ως στόχο να ροκανίσουν τον χρόνο και να μην παιχθεί στα ίσια ένας αγώνας”.

Βεβαίως, υπάρχουν και ξένοι διαιτητές που έχουν υποπέσει σε λάθη, όμως η επιμονή (επίσης του ΠΑΟΚ) για το VAR από την πρώτη στιγμή, όταν όλες οι άλλες ομάδες ήταν κάθετα αντίθετες, δείχνει και την ορθότητα των κινήσεων που έγιναν από το 2018 έως και σήμερα, για την αποκατάσταση λαθών και αδικιών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.