Τετέλεσται…

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η ισοπαλία με το… ζόρι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν είχε απολύτως κανένα κίνητρο, δημιουργεί την σφραγίδα του τέλους για τον ΠΑΟΚ και στον τρίτο στόχο του. Δεν είναι τόσο το αρνητικό αποτέλεσμα όσο η εμφάνιση της ομάδας σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι.

Ενώ όλοι περίμεναν να μπει δυνατά, η κατηφόρα του ΠΑΟΚ δεν είχε τελειωμό στο πρώτο ημίχρονο. Μια ομάδα με διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα αλλά με το ίδιο οικτρό αποτέλεσμα.

Απέναντί του ΠΑΟΚ υπήρχε η Λαμία που αγωνίζεται μόνο για να επιδείξει τη δυναμική της και το ταλέντο των παικτών της. Δυστυχώς αυτό το κάνει μόνο με τον Δικέφαλο αφού στα υπόλοιπα παιχνίδια με τους «λεκανοπέδιους» τα γκολ τα έτρωγε το ένα μετά το άλλο.

Όμως το παραπάνω δεν σημαίνει κάτι για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που ενώ κυνηγά την πρώτη θέση εδώ και τρεις εβδομάδες, κινείται στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής ανοχής. Δε γνωρίζουμε αν φταίει η κούραση, το ότι οι αντίπαλοι έμαθαν να τον αντιμετωπίζουν ή η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων.

Μάλλον και τα τρία μαζί. Όμως ότι, όποιος κι αν ευθύνεται δεν υπάρχει ίχνος δικαιολογίας για μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα και παίζει σα να μην υπάρχει ο παραμικρός στόχος. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Λουτσέσκου με κύριους μοχλούς πίεσης τον Κωνσταντέλια, Ντεσπότοφ, οργανωτή τον Μάρκος Αντόνιο και επιθετικό τον Σαμάτα … μόνο «σαματά» έφερνε στις γραμμές της ομάδας.

Σα να μην έφτανε αυτό η Λαμία με μια ευκαιρία πανομοιότυπη, που συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι του Δικεφάλου τελευταία, ο Σλίβκα μη μαρκαριζόμενος από στόπερ αλλά κυρίως από τα δυο χαφ σκόραρε σαν να του δόθηκε δώρο. Μάλιστα το γκολ που πέτυχε η Λαμία ήταν στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το ερώτημα ήταν αν θα δείξει ή καλύτερα αν θα μπορέσει να δείξει ο ΠΑΟΚ αντίδραση στα δεύτερα 45 λεπτά.

Με τις πολλές αλλαγές αλλά και το «μαχαίρι στο λαιμό» ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του αλλά απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν και αρκετές ελλείψεις, δημιούργησε 2-3 ευκαιρίες παραπάνω και απλώς κατάφερε να ισοφαρίσει. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν προσέφεραν σημαντική διαφοροποίηση στην επικινδυνότητα που μπορούσε να βγάλει ο ΠΑΟΚ. Μόνο ο Μπράντον και ο Ότο έδειξαν να έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να αποδώσουν αρκετά παραπάνω από αυτούς που άλλαξαν.

Συμπερασματικά όλοι περιμέναμε μπας και η ομάδα του ΠΑΟΚ σβήσει την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί στα τελευταία παιχνίδια και που «δήλωνε» ότι η ομάδα έφτασε στο διεκδικητικό και αγωνιστικό τέλος της. Το να αποδώσουμε ευθύνες δεν εξυπηρετεί σε τίποτε.

Τα πράγματα είναι απλά αν δεν έχεις καλύτερο και πιο έτοιμο υλικό από τους συνδιεκδικητές, θα έρθει η ποδοσφαιρική στιγμή που θα υποκύψεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι «δύσκολες στιγμές» έχει κυρίως ο Δικέφαλος. Οι υπόλοιποι και με εξωαγωνιστικά φάρμακα βρίσκουν τις λύσεις τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.