Τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2022

Πολλές οι ευκαιρίες του Τσιτσιπά να σκαρφαλώσει στη κορυφή του παγκόσμιου τένις, όμως δεν τελικά δεν άρπαξε καμία. Αντιθέτως, τερμάτισε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, κλείνοντας τη σεζόν με μια σχετική πικρία, αφού θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι καλύτερο.

Κλείνοντας τη σεζόν, ο Τσιτσιπάς έχει να υπερηφανεύεται φέτος για δύο τίτλους (Μόντε Κάρλο, Μαγιόρκα), ενώ μέσα από τα χέρια τους έχασε σε άλλους πέντε τελικούς (Ρότερνταμ, Ρώμη, Σινσινάτι, Αστάνα, Στοκχόλμη).

Μέτρια πορεία είχε και στα Grand Slams, στα τουρνουά που δίνουν και τους περισσότερους βαθμούς. Συγκεκριμένα, έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη: φάση «16» στο Παρίσι, τρίτος γύρος στο Wimbledon και πρώτος γύρος στο US Open.

Όσον αφορά , λοιπόν, την κατάταξη πάνω από τον Τσιτσιπά βρίσκονται οι Κάρλος Αλκαράθ (Νο.1), Ράφα Ναδάλ (Νο.2) και Κάσπερ Ρουντ (Νο.3), ενώ το Top 5 συμπληρώνει ο απίθανος Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο φοβερός και τρομερός Σέρβος, νικητής στο Τορίνο, σκαρφάλωσε την τελευταία στιγμή στο Νο.5, παρότι δεν έπαιξε σε δύο Grand Slams και τέσσερα Masters τη φετινή σεζόν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.