Τετ-α-τετ Σαββίδη-Μάτος για την ανανέωση με ΠΑΟΚ

Metrosport Team25 Ιανουαρίου 2020

Το θέμα του νέου συμβολαίου του Λέο Μάτος αποτελεί ένα ανοιχτό θέμα στον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει, βέβαια, μία δικλείδα ασφαλείας στο ισχύον συμβόλαιο, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο πλευρές σκέφτονται την συνεργασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από έναν χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της ισχύουσας συμφωνίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Μάτος, αν καθ' όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο Βραζιλιάνος «γράψει» συνολικά 30, 45λεπτες συμμετοχές και πάνω, τότε το συμβόλαιό του ανανεώνεται αυτόματα για ακόμη ένα χρόνο με τους ίδιους οικονομικούς όρους, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Αυτονόητο είναι πως εάν δεν συμπληρώσει τον προαναφερόμενο αριθμό συμμετοχών, τότε δεν μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, ο 33χρονος άσος επιθυμεί να μείνει για περισσότερα χρόνια στον Δικέφαλο και γιατί όχι να κλείσει στην Τούμπα την καριέρα του.

Με βάση τις πληροφορίες της «Μ», εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν οι συζητήσεις του Λέο Μάτος με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με θέμα το νέο συμβόλαιο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και τετ-α-τετ του παίκτη με τον Ιβάν Σαββίδη κι αν αυτό συμβεί το θέμα μπορεί να κλείσει μέσα σε λίγη ώρα.

Η αλήθεια είναι ότι παίκτης με την προσωπικότητα, την ποιότητα και το δέσιμο που έχει με τον ΠΑΟΚ σαν τον Μάτος δεν είναι εύκολο να βρεθεί και η ανανέωση συνεργασίας του με τον Δικέφαλο πέρα από μία επιβράβευση αποτελεί μία ασφαλή επιλογή (και) για τα επόμενα χρόνια. Ο Μάτος έχει τον χαρακτήρα ακόμη και να εκπαιδεύσει τον παίκτη που θα τον διαδεχθεί, μπολιάζοντας τον με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ. Ο Μάτος δεν έκρυβε χθες μιλώντας σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος πως έχει μεγάλη πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας και τονίζει πως ο Δικέφαλος μπορεί και την φετινή σεζόν να κατακτήσει το ντάμπλ, το τρίτο συνεχόμενο.

Ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ

Οι επιδόσεις του Βραζιλιάνου αμυντικού από την ημέρα που ήρθε στην Τούμπα είναι πραγματικά εξαιρετικές. Το αποδεικνύουν περίτρανα και τα στατιστικά του στοιχεία από το καλοκαίρι του 2016 έως και αυτή την χρονική στιγμή. Ο Λέο Μάτος λοιπόν αγωνίστηκε σε 104 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις (συμπεριλαμβανομένων του Κυπέλλου, του Champions League στα προκριματικά και στο Europa League) έφθασε στις 153 επίσημες εμφανίσεις. Η παραγωγικότητά του είναι εντυπωσιακή καθώς σκόραρε 26 γκολ. Αυτή που αναφέραμε, είναι η καλύτερη επίδοση που έχει παρουσιάσει στην σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ ένας αμυντικός. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Λέο Μάτος θεωρείται ως ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του Δικεφάλου. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως από τα 26 γκολ, τα 17 τα πέτυχε στο Πρωτάθλημα, τα έξι στο Κύπελλο και τα τρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οπως μπορείτε να διαβάσετε και στην σελίδα 8 στο σημερινό ρεπορτάζ, ο Μάτος που συμπλήρωσε κάρτες, θα εκτίσει την μία αγωνιστική της ποινής του, στην αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο τον Βόλο. Και με αυτό τον τρόπο θα πάρει “ανάσες” και θα είναι διαθέσιμος για τα καυτά ματς που ακολουθούν στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, κυρίως σε πρώτη φάση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.