Τεστ… προσωπικότητας και πρόκριση για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος26 Σεπτεμβρίου 2020

Η αγωνιστική πρόοδος της ομάδας είναι απαραίτητο να συνδυαστεί και με τη διατήρηση αυτής εντός των στόχων κι αυτό είναι το ζητούμενο για τον Αρη ενόψει της σημερινής (17:00) αναμέτρησης με τον Ιωνικό 1965 για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θέλει να ξεκινήσει θετικά τις επίσημες υποχρεώσεις της απέναντι σε μια ομάδα η οποία χτίστηκε στην τελευταία στιγμή.

Ο Ιωνικός 1965 είναι η ομάδα η οποία παρανόμως αγωνίστηκε πέρυσι στο Πρωτάθλημα (σ. σ. εκκρεμούσε το ζήτημα του μετοχικού κεφαλαίου της παλιάς εταιρίας επί έξι μήνες!), όταν τελείωσαν όλα αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα αλλά εμφανίστηκε ξανά μετά τη συγχώνευση με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και με την τωρινή ονομασία. 

Είναι μια ομάδα η οποία επίσης χτίστηκε στην τελευταία στιγμή, δύο (Ανταμ Σμιθ και Τόρλιν Φιτζπάτρικ) που επέλεξε αγωνίστηκαν πέρυσι σε ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα, ενώ σε επίπεδο Ελλήνων παικτών, ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει. Γενικώς όμως πρόκειται για μια άγνωστη ομάδα αν και η παρουσία του Στέργιου Κουφού στην τεχνική ηγεσία, λίγο πολύ προεξοφλεί το στιλ παιχνιδιού της. «Σε μια χρονική στιγμή, που όλες οι ομάδες δείχνουν ανέτοιμες, αρχίζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα ξεκάθαρα δομημένη, με βάση τη φιλοσοφία του προπονητή της. Έχει καλές αποστάσεις, όλοι οι παίκτες απειλούν από το τρίποντο, ενώ έχει δύο πολύ ικανούς χειριστές, τον Τολιόπουλο και τον Smith, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμή της.

Η συνέπειά μας στην άμυνα, οι σωστές αποφάσεις στην επίθεση και ο περιορισμός των λαθών θα αποτελέσουν ‘κλειδί’ για την έκβαση του παιχνιδιού. Επίσης, θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και συμπαγείς στα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης», είπε ο Σάββας Καμπερίδης.

Ο προπονητής του Αρη συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος σέντερ είναι ανέτοιμος, αλλά η ομάδα δεν διαθέτει ψηλό παίκτη των δικών του χαρακτηριστικών κι έτσι η δική του προσαρμογή στα νέα αγωνιστικά δεδομένα θα γίνει παράλληλα των επίσημων υποχρεώσεων. 

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τέθηκε εκτός αποστολής καθώς δεν έχει ξεπεράσει πρόβλημα τραυματισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.