Μ. Βρετανία: Τέσσερις εβδομάδες αναμονής για την κηδεία, τελείωσαν τα... φέρετρα!

Metrosport Team16 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός αφήνει πίσω του πολλά θύματα και η ανάγκη για ταφή των νεκρών είναι έντονη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη μέσων και χώρου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα, υπάρχουν οικογένειες που αναγκάζονται να περιμένουν τέσσερις εβδομάδες αντί για πέντε ημέρες που ήταν παλαιότερα.  

Κορυφαίοι κατασκευαστές φέρετρων ανταποκρίθηκαν στον αυξανόμενο αριθμό θανόντων εισάγοντας απλές κασετίνες, οι οποίες κατασκευάζονται από μοριοσανίδες τύπου MDF. Τα βασικά μοντέλα κοστίζουν περίπου 60 δολάρια το καθένα και παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για κηδείες που πληρώνονται από τις τοπικές αρχές, γνωστές ως «κηδεία φτωχών».

Ο Stewart Jukes, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Jukes, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φέρετρων της Βρετανίας, δήλωσε στο DailyMail ότι η εταιρεία του παράγει 350 από αυτά κάθε μέρα.«Εργαζόμαστε όλη τη νύχτα για να φτιάξουμε μοντέλα« back to crem »και παράγουμε περισσότερα από ποτέ για να ανταποκριθούμε στην τεράστια ζήτηση για κηδείες.

Είναι πολύ σκληρή δουλειά και είναι πολύ βασικά. Έχουν ένα απλό κέλυφος MDF χωρίς καπλαμά και είναι σαν ένα μακρύ κουτί από χαρτόνι με λαβές στο πλάι. Αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα πάει χωρίς φέρετρο».

Ένας εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ήμασταν πιο απασχολημένοι και ενώ έχουμε ακόμα μια ομάδα που φτιάχνει φέρετρα από άλλα μέρη του καταλόγου μας, έχουμε αυξήσει την παραγωγή του βασικού μοντέλου για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση. Οι παραγγελίες μας έχουν υπερδιπλασιαστεί και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες των σκηνοθετών κηδείας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.