Τέσσερις αγώνες για ένα ρόστερ που μίκρυνε πολύ

Γιώργος Στράντζαλης05 Μαΐου 2022

Με την ευθύνη της συγκέντρωσης βαθμών για την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη, ο Αρης έχει να διαχειριστεί τέσσερις αγώνες σε διάστημα δέκα ημερών έχοντας «μικρύνει» το ρόστερ στο τελευταίο διάστημα καθώς ο Χερμάν Μπούργος έδειξε τις προτιμήσεις του.

Η τελική ευθεία του Πρωταθλήματος είναι και η δυσκολότερη λόγω του αυξημένου αριθμού των αγώνων μέσα σε λίγες ημέρες. Με αφετηρία αυτόν με τον Ολυμπιακό (8/5) στο «Κλ. Βικελίδης» για να ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι με ΠΑΟΚ (11/5), ΑΕΚ (14/5) και ΠΑΣ Γιάννινα (17/5). Παρουσιάζει ενδιαφέρον η διαχείριση του ρόστερ από τον Χερμάν Μπούργος ο οποίος μέσα από τις μέχρι στιγμής αποφάσεις του έχει δείξει ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στο πλάνο κι άλλοι είναι αναντικατάστατοι. Για παράδειγμα, στην τελευταία κατηγορία δεν εντάσσεται μόνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς) και ο Χουλιάν Κουέστα. Στο αριστερό άκρο, ο Κριστιάν Γκάνεα είναι ο ένας και μοναδικός που χρησιμοποιείται. Ο Λούμορ έπαιξε για τελευταία φορά στην πρεμιέρα των Playoffs με τον Ολυμπιακό για 14 λεπτά, ενώ ο Εμάνουελ Σάκιτς είναι εκτός αποστολής στους τελευταίους πέντε αγώνες. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας ο Σαλέμ Εμπακατά μετρά τρεις διαδοχικές παρουσίες στο βασικό σχήμα ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια του, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν χρησιμοποιήθηκε για να δώσει ανάσες στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μια απόφαση η οποία – βάζει των ζητουμένων – δεν έχει βγει.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ντουκουρέ «εισέβαλε» στο δίδυμο των Ματίγια-Λούκας Σάσα λόγω του τραυματισμού του τελευταίου. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και επί Μπούργος δεν έχει παίξει για περισσότερα από 95 λεπτά! Σταδιακά υποβαθμίστηκε και ο ρόλος του Μπαντού Ντιαγέ καθώς πλέον έρχεται υποστηρικτικά από τον πάγκο, εκεί που είχε θέση βασικού. Ο δε Ματέο Γκαρσία σε κανένα παιχνίδι (πάντα επί Μπούργος) δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα και ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του μόλις που ξεπερνά τα 130 αγωνιστικά λεπτά, ενώ και ο Μπρούνο Γκάμα είδε να συρρικνώνεται ο χρόνος συμμετοχής του.

Αντιθέτως, αναλλοίωτος παρέμεινε ο ρόλος του Ντάνιελ Μαντσίνι, αυξήθηκε ελαφρώς ο αντίστοιχος του Χουάν Ιτούρμπε ενώ στην κορυφή της επίθεσης, τόσο ο Δημήτρης Μάνος όσο και ο Κριστιάν Λόπεθ είναι απενεργοποιημένοι καθώς κανείς από τους δύο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα Playoffs.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.