Ανούσια τα «λουκέτα» τα τελευταία χρόνια

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2020

Συχνό φαινόμενο είναι στο πρόσφατο παρελθόν να μπαίνει «λουκέτο» στο ελληνικό Πρωτάθλημα, με στόχο να παρθούν αποφάσεις. Οπως έχει αποδειχθεί, όμως, αυτό το μέτρο δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και είναι, απλώς, μία προσωρινή λύση για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το Metrosport.gr θυμίζει τις τέσσερις φορές τα τελευταία έξι χρόνια που αναβλήθηκε η Super League, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έφεραν και πάλι το ποδόσφαιρο σε οριακό σημείο. Θυμίζουμε, ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής μνημόνιο συνεργασίας με FIFA και UEFA.

20/11/2014

Η ΕΠΟ αποφασίζει να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά την επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου. Εκείνη την περίοδο Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν στα «μαχαίρια» με ανταλλαγές εξαιρετικά σκληρών καταγγελιών. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε εξαπολύσει πυρά κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, λέγοντας ευθέως ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ απείλησε τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.

25/2/2015

Μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «λουκέτο» στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξερχόμενος από την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε μπροστά στις κάμερες την αναβολή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας για ένα Σαββατοκύριακο, γιατί δεν υπήρξε καμία πρόοδος σε αυτά που ζητούσε η Πολιτεία (νόμος για την βία, ηλεκτρονικό εισιτήριο, να αντικατασταθούν οι σύνδεσμοι οπαδών από λέσχες φιλάθλων).

18/8/2016

Την αναβολή της έναρξης του Πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, «για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης». Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως πάρθηκε αυτή η απόφαση για «την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων».

12/3/2018

Ο ΠΑΟΚ χάνει εκείνη την ημέρα το Πρωτάθλημα από την ΑΕΚ στα χαρτιά και όσα ακολουθούν γίνονται η αφορμή για να ανακοινωθεί η απόφασή για επ’ αόριστον διακοπή της Super League. «Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν να ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το Πρωτάθλημα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA», είπε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως αποδείχθηκε, παρά τις πολλές διακοπές, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.