Τερζής: «Δεν πήρε η κάτω βόλτα τον Πασχαλάκη, θα βρει τον εαυτό του»

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Ο Απόστολος Τερζής, συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη και βετεράνος γκολκίπερ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και το αν χρειάζεται ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια ο Δικέφαλος του Βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και αν χρειάζεται ενίσχυση:

«Για εμένα αυτή τη στιγμή όπως είναι οι γκολκίπερ, δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τερματοφύλακα. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι και τι θα αποφασίσουν. Υπάρχουν δυο καλοί τερματοφύλακες που μπορεί να είναι πολύ καλά ως το τέλος της σεζόν. Δεν ξέρω τι στόχους θα θέσει η ομάδα του χρόνου. Να πάρει τον τίτλο και να προχωρήσει ευρωπαϊκά. Τότε χρειάζεται πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα. Να ξέρει μπάλα και να μιλάει. Αν δεν μιλάει ο τερματοφύλακας, δεν μπορεί να παίξει. Δεν ξέρω αν μιλάνε οι τωρινοί γκολκίπερ. Θέλω να κάθομαι στην κερκίδα πάνω και να τους ακούω. Να μιλάνε περισσότερο».

Για το ότι παίζουν και οι δύο εναλλάξ:

«Αυτό είναι θέμα προπονητή και το τι θέλει. Μπορεί να θέλουν να μοιράσουν τον χρόνο σε 2-3 ματς τον καθένα. Υπάρχει ανταγωνισμός καλός. Ανάλογα σε τι φόρμα βρίσκεται ο καθένας. Ο προπονητής το κρίνει αυτό με τον προπονητή τερματοφυλάκων και αποφασίζουν».

Για το αν η εναλλαγή στην εστία δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης:

«Μην τα ρίχνουμε όλα στους τερματοφύλακες. Είδαμε τι λάθος έκανε ο γκολκίπερ της Γιουβέντους. Οι τερματοφύλακες κάνουν και λάθη. Εμείς με το παραμικρό «σκοτώνουμε» τον τερματοφύλακα. Αν ο φορ χάσει 5-6 γκολ δεν μας πειράζει».

Για το ότι ο Πασχαλάκης δεν είναι το ίδιο αποδοτικός όπως στο αήττητο Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ:

«Δεν τον πήρε η κάτω βόλτα. Είναι σύνολο της ομάδας. Όταν προχωράει όλη η ομάδα προχωράει και ο τερματοφύλακας. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν όλη η ομάδα είναι πειθαρχημένη, είναι καλά και ο τερματοφύλακας. Αν γίνει ένα λάθος ο χαφ ή ο αμυντικός την πληρώνει ο τερματοφύλακας. Το θέμα είναι τι κάνει και ο Πασχαλάκης. Ξέρω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, πολύ καλό παιδί, δουλεύει ασταμάτητα. Ίσως έπεσε η ψυχολογία του. Πιστεύω θα βρει τον εαυτό του».

Για τον Ζίβκοβιτς:

«Ο Ζίβκοβιτς είναι πολύ κάλος τερματοφύλακας. Πρέπει να παίζει μέσα στα δοκάρια ο τερματοφύλακας; Πιο έξω; Να μιλάει; Είναι θέμα προπονητή και τι χρειάζεται. Όταν δέχεται μια ομάδα γκολ είναι συνολικό, όπως επίσης όταν σκοράρει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Πρέπει να βοηθήσουμε και τον τερματοφύλακα και την άμυνα και τα χαφ».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος γκολκίπερ της Super League:

«Η Ελλάδα έχει καλούς τερματοφύλακες. Εμείς τους κρίνουμε πολύ άσχημα. Αν το κάνει το λάθος ένας ξένος του δίνουμε λίγο χρόνο. Έχουμε κατακρίνει τους Έλληνες τερματοφύλακες. Ο Διούδης και ο Αθανασιάδης είναι πολύ καλοί. Θέλουν το χρόνο τους, να πάρουν τα παιχνίδια τους. Δεν είναι εύκολο ένας τερματοφύλακας που είναι έξω καιρό να είναι αμέσως ο… Κέρβερος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.