Τερζής: Δεν θυσιάζει το σκεπτικό του

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν θα μπορούσε να κάνει παρουσίαση του αγωνιστικού πλάνου του αλλά από τα… συμφραζόμενα ο Τόλης Τερζής ουσιαστικά επιβεβαίωσε την απροθυμία αλλαγών στο αρχικό σχήμα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί τα πρόσωπα που είχε επιλέξει και στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εξυπηρετούν τον βασικό άξονα της τακτικής του.

Η διαφορετική προσέγγιση των αγώνων φάνηκε μέσα από τις επιλογές του και από τη στιγμή που ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αρη ένιωσε δικαιωμένος από αυτές, δε θα αλλάξει το παραμικρό. «Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, κάναμε ευκαιρίες. Νομίζω ότι δικαιούμασταν το γκολ, το μόνο που μας έλειψε. Δικαιούμασταν τη νίκη, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από την άλλη μεριά στην άμυνά μας δεν κινδυνέψαμε, μία φάση είχε ο αντίπαλος, ήταν ο τερματοφύλακάς μας εκεί και την έβγαλε. Μας μένει η πίκρα ότι δεν ήρθαν οι τρεις βαθμοί», είπε στα κανάλια Novasports για το ντέρμπι που προηγήθηκε αποκλείοντας το σενάριο αλλαγών.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς απ’ όλους όσοι ήρθαν από τον πάγκο δεν απέδειξε ότι άξιζε θέση βασικού. Οι περισσότεροι ενδοιασμοί αφορούσαν τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Είναι επίσης αλήθεια ότι αν ο Μπριάν Νταμπό ήταν διαθέσιμος για την Τρίπολη, ο Πάπε Σέικ Ντιόπ δεν θα είχε πιθανότητες παραμονής στην 11αδα. Εκτός κι αν ο Τερζής αποφασίσει να δώσει μια ευκαιρία στον νεαρό Σγούρο ο οποίος υστερεί σε εμπειρία και δύναμη αλλά πλεονεκτεί σε τρεξίματα. Θα εξαρτηθεί και από τη λογική του αντιπάλου. 

«Είναι μια ποιοτική ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Βέβαια έχει αλλαγή στην τακτική συμπεριφορά σε σχέση με πέρσι. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο κι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς», συμπλήρωσε ο Τερζής. «Θα πρέπει να έχουμε το σκεπτικό που είχαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα στο δεύτερο, να κρατήσουμε μπάλα, να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές για να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη». Ρωτήθηκε για την πληθώρα των επιλογών, έναν πονοκέφαλο τον οποίον χαρακτήρισε ευχάριστο τονίζοντας όμως ότι… «όταν έχεις δύο ποδοσφαιριστές ισάξιους για την ίδια θέση, αναγκάζεσαι να σκεφτείς μόνο τα συν και τα πλην για κάθε παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.