Τερζανίδης: «Σημαντική η ρεβάνς Κυπέλλου - Θα γίνει μεγάλος παίκτης ο Κωνσταντέλιας»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χρήστος Τερζανίδης και μίλησε για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Επίσης μίλησε και για τους Τάισον, Κωνσταντέλια τονίζοντας ότι ο πρώτος θα βοηθήσει με την εμπειρία του και ότι δεύτερος έχει τα στοιχεία για να γίνει μεγάλος παίκτης.

Για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν καλύτερη η εικόνα. Σίγουρα ένα 2-0 με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό αλλά υπάρχει ένα ακόμα ματς. Το 70 θυμάμαι πριν πάει ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ είχαμε δυο παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και τα κερδίσαμε 3-2. Να παίζουμε Τούμπα να χάνουμε 0-2 στο ημίχρονο και να το γυρνάμε σε 3-2. Γυρνώντας ο Πούσκας λέει στον Γαζή που ήταν στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι “πώς από το 2-0 έχασες το παιχνίδι” και ο Γαζής είπε “το έχασα”. Τρεις μέρες μετά με τον Πούσκας στον πάγκο του Παναθηναϊκού χάναμε πάλι 0-2, μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να ξυπνήσουμε. Μας θύμισε το προηγούμενο παιχνίδι, το κάναμε πάλι 3-2 και του είπε ο Γαζής “να, έτσι χάσαμε”».

Το παιχνίδι της Κυριακής είναι διαφορετικό. Είναι παιχνίδι ρουτίνας πρωταθλήματος. Το παιχνίδι κυπέλλου είναι σημαντικό γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει στον τελικό και να κερδίσει έναν τίτλο».

Αν ο ΠΑΟΚ έχει και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα από το 2-0: «Στο ματς Κυπέλλου θα είναι πιο δύσκολο. Είναι τελείως διαφορετικό. Την Κυριακή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ θα μπει να παίξει το παιχνίδι του κα θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για την Τέταρτη γιατί εκείνο το παιχνίδι μπορεί να του δώσει έναν τίτλο».

Για τον Τάισον: «Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, ξέρει να στέκεται στο γήπεδο και ψάχνει το γκολ. Θέλουμε τέτοιους παίκτες και στα θεωρητικά μικρότερα ματς. Θέλει και τύχη γιατί λάθη θα γίνουν, σκοπός να έχεις παίκτες να εκμεταλλευτούν και να γίνει το γκολ».

Για τον Κωνσταντέλια: «Παίζει έναν ρόλο που είναι δύσκολος. Κατ’ αρχήν δεν είναι στο χέρι του, ζητάει τις πάσες από άλλους παίκτες. Δεν είναι το δεκάρι που θα πάρει την μπάλα από πίσω. Φαίνεται όμως ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης. Αυτά που κάνει σε αυτήν την ηλικία, θα δείτε ότι θα έχει μεγάλο ανέβασμα. Δεν έχει τις εμπειρίες αλλά τα στοιχεία του δεν τα έχει κανένας άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ».

Κωνσταντίνου: «Έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός»

Στην κουβέντα μπήκε και ο βετεράνος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου και αφού έπλεξε το εγκώμιο του Χρήστου Τερζανίδη, σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος για το Μουντιάλ. 

Για τον Χρήστο Τερζανίδη: «Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, δύσκολος παίκτης, είχε ρυθμό επί 90 λεπτά, δεν είχε σκαμπανεβάσματα. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τελείως και εδώ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με τα προσόντα του Χρήστου. Πέρα από όλα αυτά ήταν ένας παίκτης που όσο περνούσαν τα χρόνια ανέβαζε την απόδοσή του. Ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Για το ματς του Πρωταθλήματος την Κυριακή: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να αλλάξει τα πλάνα του για το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός κυνηγά να πάρει το Πρωτάθλημα γιατί έχει χρόνια να το πάρει και ο κόσμος και οι παίκτες διψάνε για το Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι προχθές ο Παναθηναϊκός το άφησε ή δεν ήθελε να κουραστεί. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε, φαίνεται να έχει πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές. Ήταν τελείως διαφορετικός στον πρώτο γύρο, είναι πολύ προβλέψιμος στα ματς που έχει παίξει μετά τη διακοπή. Στα παιχνίδια του είχε πτώση στα δεύτερα ημίχρονα».

Αν χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός: «Από την αρχή του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός έκανε μεταγραφές γιατί ο προπονητής έψαχνε παίκτες που ταίριαζαν στις τακτικές του. Είχε τραυματισμούς και αυτό τον πηγαίνει πίσω. Αν ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να βάλει τον Βαγιαννίδη καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται και τις επιστροφές των τραυματιών».

Με τη σειρά του, ο Χρήστος Τερζανίδης ρωτήθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός είναι προβλέψιμος.

«Δεν παρακολουθώ όλα τα ματς. Έκανε τη διαφορά στον πρώτο γύρο όπου ίσως να εκμεταλλεύτηκε την ανεντιμότητα άλλων ομάδων με αλλαγές παικτών και προπονητών. Αν δεν έχεις βάθος, θα δυσκολευτείς. Δεν πρέπει να τους πάρει από κάτω ψυχολογικά και να κινδυνεύσουν χάσουν το Πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει να έχεις πάγκο. Οι ελληνικές ομάδες δεν αντέχουν στη μεγάλη πίεση» τόνισε ο Χρήστος Τερζανίδης.

Τέλος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε και για τον Τάισον και τον Κωνσταντέλια.

«Ο Τάισον είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα καθώς κάθε μέρα που περνάει θα μαθαίνει περισσότερα για την τακτική της ομάδας. Ο Κωνσταντέλιας είναι πολύ καλός παίκτης, αφήστε τον να δείξει μόνος του τα προσόντα του. Αν ασχοληθούν πολλοί μαζί του, θα πάρουν τα μυαλά του αέρα. Είναι πολλά παιδιά που ξεκίνησαν έτσι και χάθηκαν στη διάρκεια ενώ είχαν τεράστιο ταλέντο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.