Τεράστιος Ναδάλ, με εκπληκτική ανατροπή κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2022

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που καθήλωσε όσους τον παρακολούθησαν ο Ναδάλ επικράτησε με δυσκολία του Μεντβέντεφ με 3-2 και έφτασε  τα 21 Grand Slam ξεπερνώντας Φέντερερ-Τζόκοβιτς!

Η αναμέτρηση μέχρι το 4ο game εξελίχθηκε ομαλά. Ο Ράφαελ Ναδάλ είχε εκπληκτικές άμυνες και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να μην αφήνει τον Ισπανό να ξεφύγει στο σκορ.Στο 5o game παίζοντας εξαιρετικά από την πίσω γραμμή, ο Ρώσος έτρεξε τον Ισπανό στο δικό του σέρβις και κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρώτου σετ κάνοντας το break χωρίς να χάσει πόντο.

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ πέρασε στην αντεπίθεση με εξαιρετικά χτυπήματα, επιτυχημένα ράλι και έχοντας βρει το μομέντουμ του αγώνα. Δεν άφησε περιθώρια πετυχαίνοντας το πρώτο του break στο 4ο game και δίνοντας μια εξαιρετική «παράσταση» στο 5ο game για το 4-1.

Με δύο σερί games, το ένα σε σερβίς του Ναδάλ, ο Ρώσος μείωσε στο 4-3 ενώ με ένα ακόμη break έκανε το 5-3. Σε ένα συναρπαστικό 9ο game που διήρκησε περίπου 14', παρά τις εναλλαγές πλεονεκτήματος, τελικά το game πήγε στον Μεντβέντεφ (5-4), ο οποίος στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5.

Ο Ναδάλ έβγαλε τρομερές άμυνες στο 11ο game, αλλά δεν άντεξε στο τέλος (6-6 για τον Μεντβέντεφ). Το σετ οδηγήθηκε στο tie break με τον Ρώσο να καταφέρνει έπειτα από 84' να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού Ναδάλ και να κατακτά και το δεύτερο σετ (2-0).

Το τρίτο σετ άρχισε με εναλλαγή στα νικηφόρα games. Ο Ισπανός κατάφερε να κατακτήσει το 3ο σετ, μειώνοντας σε 2-1, καθώς πήρε το 10ο game έπειτα από τριπλό σετ πόιντ.

Στο τέταρτο σετ άρχισε με game του Μεντβέντεφ (1-0), όμως με δύο σερί games ο Ισπανός πέρασε μπροστά (2-1). Με break ο Ρώσος ισοφάρισε σε 2-2 αλλά ο Ναδάλ με τον δεύτερο άσο του στο ματς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-3, ενώ με 6-4, ισοφάρισε σε 2-2!

Στο τελευταίο σετ οι δυο άνδρες μονομάχησαν σκληρά αλλά η κλάση του Ισπανού μίλησε για ακόμη μια φορά και του χάρισε το 21ο grand slam.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.