Διοικητής ΑΧΕΠΑ: «Τεράστιο κύμα προσφοράς, αυτή είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο»

Metrosport Team27 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης. Ο επικεφαλής του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο τεράστιο κύμα συμπαράστασης από επώνυμους αλλά και ανώνυμους, οι οποίοι εκφράζουν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν υλικά το νοσοκομείο προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσφορά ιδιωτών προς το νοσοκομείο: «Υπάρχει μια αθρόα συνεισφορά από πολλούς συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν την επιθυμία και την πρόθεσή τους να προσφέρουν πολλά υλικά, μηχανήματα κλπ που θα χρειαστούν σε περίπτωση που η κατάσταση κριθεί πιο δύσκολη και προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει δυσκολία στις εταιρείες να προμηθεύσουν τα απαιτούμενα υλικά και μηχανήματα, αφού η ζήτηση είναι τεράστια από πολλές χώρες που πλήττονται. Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά των συμπολιτών μας είναι αξιέπαινη και τους ευχαριστούμε. Αυτό το τεράστιο κύμα συμπαράστασης ξεπερνά την προσδοκία μας. Τόσα χρόνια που είμαι στον τομέα της υγείας δεν το έχω ξαναδεί».

Για την προσφορά εθελοντών: «Υπάρχει προσφορά από πολλούς ανθρώπους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Θα καταγραφούν από το Υπουργείο Υγείας και θα γίνει ο επιμερισμός τους σε διάφορες υπηρεσίες».

Για τις δυνατότητες του ΑΧΕΠΑ και του δημόσιου συστήματος υγείας γενικότερα: «Είμαστε σε καλό επίπεδο. Πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Αν τις ακολουθήσουμε θα πάμε καλύτερα από άλλες χώρες. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε».

Για το προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας: «Η προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές και όλοι όσοι είναι στην πρώτη γραμμή είναι αξιέπαινη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όλο το προσωπικό, είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είτε στα μετόπισθεν, είτε ανήκουν στις υποστηρικτικές δυνάμεις, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.