Τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι: Ακταιωρός προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει ακραία πρόκληση από τουρκική ακταιωρό που κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μέσα σε ελληνικά νερά στο Αιγαίο, «κυνηγώντας» ένα σκάφος του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι.

Βίντεο που κόβει την ανάσα δείχνει συγκλονιστικές στιγμές στο Αιγαίο όπου οι Τούρκοι προκαλούν με απροκάλυπτη μανία και παίζουν στα όρια για ένα θερμό επεισόδιο. Το επεισόδιο έγινε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι, μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και οι άνδρες του Λιμενικού στέκονται στην πρύμνη με τα όπλα σηκωμένα στον αέρα, έτοιμοι να τους απωθήσουν.

Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα και μόνο έτσι οι Τούρκοι έκαναν πίσω και έφυγαν από το σημείο. Όπως φάνηκε, χάρη στην ψυχραιμία τον επαγγελματισμό των Ελλήνων Λιμενικών, αποφεύχθηκε μια πολύ άσχημη κατάσταση αφού το τουρκικό σκάφος έδειχνε ότι επιχειρούσε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ και δείχνουν ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάτω από πολύ δύσκολες και ακραίες πολλές φορές συνθήκες, προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

Πηγή:www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.