Τεράστια νίκη της Δημοκρατίας και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης

Δημήτρης Κανελλάκης08 Οκτωβρίου 2020

Ηταν πραγματικά ένας τραυματικός κύκλος για την δημόσια ζωή της χώρας αυτός που έκλεισε χθες, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Το είχε ανάγκη η Δημοκρατία μας να κλείσει με την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης αυτή η... ντροπιαστική περίοδος, αφού, ούτως ή άλλως, στο πολιτικό σκέλος η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είχε αποκαταστήσει την τάξη από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, αφήνοντας εκτός Βουλής το ναζιστικό μόρφωμα.  

Ηταν, ελπίζω, ένα μεγάλο μάθημα για όλους η ιστορία της γιγάντωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης και της παγίδας στην οποία έπεσαν χιλιάδες Ελληνες, πιστεύοντας ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένας πολιτικός φορέας, με αρχές, αξίες και ιδανικά, μια παράταξη η οποία θα μπορούσε να τους εκφράσει και να δώσεις λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα την περίοδο των μνημονίων. Εύχομαι να έχουν καταλάβει ακόμη και αυτοί που έμειναν μέχρι τέλους να υποστηρίζουν μια παράταξη χωρίς πολιτικά, παρά μόνο με εγκληματικά χαρακτηριστικά, πόσο λάθος έκαναν. Πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσαν στην πατρίδα, πόσο επικίνδυνο είναι να μας παρασύρει ο λαϊκισμός, να μην σκεφτόμαστε, να μην αναλύουμε, να μην φιλτράρουμε κάποια πράγματα. Είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός και άλλο ο ναζισμός. Είναι άλλο πράγμα να πιστεύει κάποιος στην θρησκεία και στην οικογένεια και άλλο να υποστηρίζει ρατσιστές, φασίστες, εγκληματίες. Τα χρόνια των μνημονίων, της εξαλλοσύνης, του λαϊκισμού, όλα αυτά έγιναν ένας... αχταρμάς που ευνόησε τους νεοναζιστές, τους πρόσφερε στο πιάτο ένα ακροατήριο που πίστεψε ότι αυτοί θα σώζανε την πατρίδα, ότι ήταν οι μόνοι που αγαπούσαν την πατρίδα κι ότι όλοι οι άλλοι θέλανε να την πουλήσουν.  

Η Δημοκρατία, όμως, έδειξε αντανακλαστικά. Η συντεταγμένη Πολιτεία έδρασε και τους τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί. Είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη της Δημοκρατίας και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η καταδίκη για τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Κι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι θεσμοί είναι ισχυρότεροι από οποιονδήποτε επιδιώκει την κατάλυσή τους.  

Κάτι τελευταίο: δίπλα μας έχουμε κάποιους που τα τελευταία 6-7 χρόνια φανερά, προκλητικά, σχεδόν τραμπούκικα, προπαγάνδιζαν υπέρ της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε χθες ως εγκληματική οργάνωση. Δεν μιλώ για απλούς πολίτες. Μιλώ για κάποιους που είχαν δημόσιο λόγο και τον χρησιμοποιούσαν για να προβάλλουν τους νεοναζί και τις θέσεις τους. ΠΡΕΠΕΙ κι αυτοί να απολογηθούν... Και να καταδικαστούν στην συνείδηση κάθε δημοκρατικού πολίτη...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.