Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό η πρόκριση του Τσιτσιπά

Δημήτρης Κανελλάκης12 Ιουνίου 2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει φοβερά πράγματα. Οχι μόνο σε αυτό το Roland Garros, στο οποίο χθες το βράδυ εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη, έως τώρα, στην καριέρα του, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Κάνει φοβερά πράγματα εδώ και καιρό ο Τσιτσιπάς. Κάνει βήματα, κάνει άλματα, είναι συνεπής, σταθερός, άξια βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του τένις στον κόσμο. Το επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο η πρόκρισή του στον τελικό του γαλλικού όπεν.

Είναι μεγάλη υπόθεση, τεράστια για τον ίδιο τον Στέφανο αυτή η πορεία, αυτές οι επιτυχίες, το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στους πιο λαμπερούς αστέρες του παγκόσμιου τένις.

Είναι απείρως σημαντικότερες, όμως, οι επιτυχίες του για τον ελληνικό αθλητισμό. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο Τσιτσιπάς δεν είναι δημιούργημα του ελληνικού αθλητισμού. Μακριά από την Ελλάδα έχτισε την καριέρα του, με προπονήσεις, αγώνες, συμμετοχές σε τουρνουά.

Παρόλα αυτά, οι επιτυχίες του έχουν αντανάκλαση στον ελληνικό αθλητισμό. Παίρνει πόντους ο ελληνικός αθλητισμός από τα κατορθώματα του Τσιτσιπά. Οπως και της Σάκκαρη, που κι αυτή κάνει σπουδαία πράγματα.

Ακούγεται η χώρα μας χάρη στον Στέφανο και την Μαρία, ακούγεται το ελληνικό τένις, δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξής του στην Ελλάδα, δουλειάς που θα επιτρέψει περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν, περισσότερο ο κόσμος να ασχοληθεί με αυτό το σπορ στη χώρα μας.

Για να δούμε και στην πράξη αν ισχύει αυτό που λένε οι άνθρωποι του τένις στην Ελλάδα, ότι δηλαδή είναι μύθος πως πρόκειται για ένα ελιτίστικο σπορ, ένα ακριβό σπορ, το οποίο είναι μόνο για όσους διαθέτουν οικονομική επιφάνεια και όχι για όλα τα Ελληνόπουλα.

Οπως και να 'χει, θα ήταν κρίμα μετά από τόσες επιτυχίες του Τσιτσιπά, τέτοια προσπάθεια της Σάκκαρη για να συμπεριληφθεί κι αυτή στις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, να μην κινητοποιηθεί το σύστημα στην Ελλάδα προκειμένου να προβληθεί περισσότερο το τένις, να βελτιωθούν οι υποδομές, να ασχοληθούν πολλά από αυτά τα παιδιά που βλέπουν και θαυμάζουν τον Στέφανο, βλέπουν και θαυμάζουν την Μαρία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.