Τένις: Με υπογραφή Ζβέρεφ η Γερμανία απέκλεισε την Ελλάδα

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2024

Οι Μαρία Σάκκαρη και Πέτρος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφεραν απέναντι σε Ζβέρεφ και Ζίγκεμουντ αντίστοιχα, ηττήθηκαν με 6-3, με αποτέλεσμα η Γερμανία να περάσει στα ημιτελικά του United Cup.

Το γερμανικό δίδυμο ήταν πολύ καλό στη σημερινή αναμέτρηση νίκησαν με 0-2 σετ και άφησε την ελληνική ομάδα εκτός τετράδας. Στο 1ο σετ η Σάκκαρη και ο Πέτρος Τσιτσιπάς που πήρε τη θέση του αδελφού του Στέφανο ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι προηγήθηκαν με 2-1 games απέφευγαν το break. Αντίθετα, το break το έκαναν αμέσως μετά οι Γερμανοί, με μία επιστροφή winner του Ζβέρεφ, ο οποίος αιφνιδίασε την Σάκκαρη, που άφησε το μπαλάκι να περάσει, εκτιμώντας πως θα καταλήξει εκτός κάνοντας το 3-2 .

Αμέσως μετά το ελληνικό δίδυμο βρέθηκε με δύο ευκαιρίες να πάρει πίσω το break, όμως η Ζίγκεμουντ με ένα βολέ και ένα smash, πήρε την κατάσταση πάνω της και έκανε το 4-2.Το γερμανικό δίδυμο βρήκε ξανά break και σέρβιρε για το σετ, όπου είχε set point, αλλά ο Πέτρος το έσβησε, για να μειώσει σε 5-3.


 Στο επόμενο game, το φιλέ έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην ελληνική ομάδα και έφερε set point για την Γερμανία, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ζβέρεφ με μια λόμπα, στην οποία η Σάκκαρη δεν πρόλαβε να αντιδράσει και οι Γερμανοί έκαναν το 1-0 στα σετ.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 3 άσσους του 26χρόνου, αλλά ο Πέτρος σε ένα δύσκολο game κατάφερε να ισοφαρίσει  σε 1-1. Αμέσως μετά χάθηκε διπλή ευκαιρία για break, με τον Ζβέρεφ να «διαβάζει» τα χτυπήματα της Μαρίας στη διαγώνιο.

Οι δύο ομάδες κράτησαν το σερβίς τους ως το 3-2. Εκεί η Γερμανία βρήκε τρεις ευκαιρίες για break, το οποίο και πέτυχαν, αφού το σμας της Σάκκαρη έμεινε στο φιλέ.

Ο Γερμανός πήρε πάνω του την κατάσταση και έκανε το 5-2 και η Γερμανία έφτασε μία ανάσα από την νίκη κ, αλλά ο 23χρόνος μείωσε σε 5-3. Στο σερβίς του όμως ο Ζβέρεφ αμέσως μετά, τελείωσε την πρόκριση με μαζεμένους άσους και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι και την πρόκριση της Γερμανίας στους «4» του United Cup όπου επόμενος αντίπαλος είναι η γηπεδούχος Αυστραλία αύριο στις 08:30 το πρωί.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.