Τένις-Linz Open: Στον ημιτελικό η Σάκκαρη, νίκησε τη Βέκιτς (vids)

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2023

Στην ημιτελική φάση του Linz Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη η οποία επικράτησε 6-3, 7-6 (8) της Ντόνα Βέκιτς στον προημιτελικό και θα παίξει το Σάββατο (17:00) για μια θέση στον τελικό με την Κλάρα Τάουσον ή την Πέτρα Μάρτιτς.

Η Ελληνίδα τενίστρια είναι το νούμερο 1 του ταμπλό στο τουρνουά της Αυστρίας και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Θα μάθει την αντίπαλό της από τον δεύτερο ημιτελικό όπου θα κοντραριστουν η Αναστασία Ποτάποβα με τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ ήταν εύκολη υπόθεση για τη Σάκκαρη, η οποία προηγήθηκε 2-1 στα γκέιμ με το σερβίς της. Στο τέταρτο γκέιμ η Ελληνίδα τενίστρια είχε διπλό μπρέικ πόιντ που το αξιοποίησε και έκανε το μπρέικ για το 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε εύκολα στο 6-3. Η Σάκκαρη είχε 19 έναντι 11 winners της Βέκιτς ενώ η Κροάτισσα έκανε διπλάσια αβίαστα λάθη (8 έναντι 4).

H Σάκκαρη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο και στο δεύτερο σετ κάνοντας μπρέικ με το καλημέρα για το 1-0. Η Βέκιτς έκανε με τη σειρά της μπρέικ στο τέταρτο γκειμ και με το σερβίς της προηγήθηκε 3-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια κράτησε το δικό της σερβίς και με νέο μπρέικ προηγήθηκε ξανά με 4-3. Μάλιστα κατάφερε να σβήσει και τριπλό μπρέικ πόιντ της Κροάτισσας και έκανε το 5-3. Ωστόσο η Βέκιτς δεν κατέθεσε τα όπλα και αφού κράτησε το σερβίς της, έκανε νέο μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5.

Στο επόμενο γκειμ ήταν η σειρά της Βέκιτς να σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη και πήρε το προβάδισμα με 6-5. Η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί έσβησε 3 σετ πόιντ (6-6), έσβησε άλλα 2 (8-8) και έφτασε σε ματς πόιντ (9-8).

Με το σερβίς της έκανε το 10-8 και έκλεισε το σετ στο 7-6 (8) παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Linz Open.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.