Τους 18 αγγίζουν οι νεκροί της τεράστιας έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Τενεσί, με πέντε άτομα να νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.
Όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές «πολλοί» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια τεράστια έκρηξη στην Accurate Energetic Systems κοντά στο Μπάκσνορτ, περίπου 50 μίλια δυτικά του Νάσβιλ, με τον σερίφη της κομητείας Χάμφρεϊς, Κρις Ντέιβις, σε συνέντευξη Τύπου να αναφέρει ότι ήδη έχουν ταυτοποιηθεί μερικές σοροί. Ωστόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται για κάτι σαν τροχαίο ατύχημα ή κάτι παρόμοιο — όπου απλά θα καθαρίσουμε τα συντρίμμια και θα φύγουμε. Πιθανότατα θα μείνουμε εδώ για μερικές ημέρες», ενώ αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της κομητείας ανέφερε ότι υπάρχουν άλλοι 18 αγνοούμενοι.
Τα αιτία της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, με τον FBI και το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF), που εξακολουθούν να βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, να τηρούν σιγήν ιχθύος για το παράγοντα που οδήγησε στην έκρηξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Accurate Energetic Systems ειδικεύεται στην ανάπτυξη, κατασκευή, χειρισμό και αποθήκευση προϊόντων και εκρηκτικών για τις αγορές στρατιωτικών, αεροδιαστημικών και εμπορικών κατεδαφίσεων, λαμβάνοντας πολυάριθμα στρατιωτικά συμβόλαια, κυρίως από τον αμερικανικό στρατό και το ναυτικό. Ωστόσο, το 2019, έλαβε πρόστιμο 7.200 δολαρίων από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, για τρεις παραβιάσεις, που χαρακτηρίζονται ως «σοβαρές».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube