Τέμπη: Στην αντεπίθεση οι συγγενείς των θυμάτων-Προσφεύγουν κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

Metrosport Team17 Απριλίου 2024

Στην αντεπίθεση περνούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς προσφεύγουν κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης με την οποία παρακάμφθηκε η μηνυτήρια αναφορά τους σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας.

Η μήνυση που είχε κατατεθεί από πλευράς τους, υπενθυμίζεται πως αρχειοθετήθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κεχαγιά, χωρίς να τη στείλει στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η μήνυση των συγγενών ήταν κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη και μπήκε στο αρχείο καθώς όπως υποστήριξε η εισαγγελέας «δε δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο εισαγγελέας θα εξετάσει την προσφυγή και θα εκδώσει απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με συμπληρωματική μήνυση για το μπάζωμα, οι Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, στράφηκαν κατά του τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού, απευθυνόμενη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη ανέφερε:

«Θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κ. Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο.

Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς. Δε σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος;

Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο;

Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου;

Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.